Word professionele coach of geef je coachingvaardigheden een extra boost!

Ontdek ons aanbod!

Waarom een opleiding volgen bij 'The Coach Academy'?

the job coach academy
  • Als marktleider binnen (job)coaching en training met een marktaandeel van 12,4%* en meer dan 4.000 klanten per jaar hebben we heel wat ervaring opgebouwd, zowel bij leidinggevenden, bedienden als arbeiders. Onze klanten geven ons gemiddeld een tevredenheidsscore van 9,1/10. Met enige trots zijn we ook preferred partner in career coaching voor alumni van de Vlerick Business School
     
  • Al onze coaching opleidingen worden gegeven door gepassioneerde en ervaren senior trainers die theorie combineren met praktijk. Omdat de opleiding in kleine groepjes plaatsvindt, is er voldoende ruimte voor persoonlijke feedback, praktische vragen en krijg je de kans om alle aangeleerde coaching theorieën en -modellen meteen om te zetten in praktijk.
     
  • We beschikken over een kwalitatieve basisopleiding tot coach die aangevuld kan worden met talrijke specialisatie-opleidingen die steeds op dezelfde materie verder bouwen. Op deze manier kan je je dus later altijd verder specialiseren tot jobcoach, burn-out coach, trainer, enz.
     
  • Als KMO kan je bovendien tot 30% subsidie krijgen op de kostprijs van onze opleidingen door een beroep te doen op de KMO-portefeuille. Ons erkenningsnummer bij KMO-Portefeuille voor opleidingen is DV.O220083. Voor meer info over KMO-portefeuille, klik hier

Na de coaching opleiding heb je alles in handen om als gecertificeerde en volwaardige coach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een deelnamecertificaat en/of diploma

Kies dus voor een innovatieve, betrouwbare en degelijke partner in training en coaching.

*berekend o.b.v. officiële VDAB cijfers Q4 2019

Word de beste versie van jezelf door onze inspirerende opleidingen!

Ervaringen van deelnemers

coach worden coaching opleiding

Ervaring van M.L. over onze opleiding in stress management. M.L. volgde ook de opleiding tot jobcoach en het Enneagram in coaching.

“Ik was op zoek naar een opleiding om meer rendement te halen uit mijn coachings en om diepgaander te kunnen coachen bij stress- en burn-outklachten, faalangst en perfectionisme. Het kader was warm, informeel en uitnodigend en zowel de organisatie als de opvolging verliep vlekkeloos. De materie werd op een professionele en krachtige manier gebracht en de interactie en pragmatische aanpak hielden de aandacht scherp. Ik coach nu op een meer krachtige en onderbouwde manier!“

 

Ervaring van Charlotte Verbeek over onze opleiding tot stress- en burn-out coach

“Bedankt voor jullie uitgebreide reactie op mijn reflectieverslag. Ik heb het met interesse gelezen en wil jullie graag bedanken voor jullie waardevolle tips en de woorden van waardering.

Ook voor mij was het heel fijn en leerrijk om deze opleiding te krijgen van 2 enthousiaste en authentieke trainers. Bedankt voor jullie expertise en jullie interactieve aanpak met oog en oor voor éénieder van de groep.”

 

Ervaring van I.W. over onze opleiding tot Master coach. Inge volgde nadien ook nog onze opleiding tot stress- en burn-out coach en “Train the Trainer”.

“Ik heb al veel opleidingen gevolgd en meestal stel je jezelf na een opleiding de vraag ‘hoe ga ik dit nu in de praktijk brengen?’. Dat heb je na deze opleiding helemaal niet. Na deze opleiding kan je meteen alles toepassen. Wat ik ook enorm gewaardeerd heb is ‘wat je er voor jezelf uithaalt’ en de contacten met de andere deelnemers en de trainers. De opleiding ging ook door op een prachtige locatie, die heel smaakvol en huiselijk ingericht is. Je voelt je hier direct thuis en dat maakt dat je jezelf gemakkelijker kan geven. Ook het eten was fantastisch.”

 

Ervaring van Inge Egberghs over onze opleiding tot professionele jobcoach

“Het grote verschil met andere opleidingen is dat er een heel geborgen ruimte wordt gecreëerd. Het is niet alleen gebleven bij het bijschaven van gesprekstechnieken, je gaat ook zelf door een ontwikkelingsproces.”

 

Ervaring van Julie De Brie. Julie volgde de opleiding tot jobcoach, najaar 2020.

“Ik heb in de opleiding verschillende zaken gewaardeerd. Als eerste aspect de verschillende insteken die gehanteerd worden, zowel op het emotionele als op het rationele gebied. Ook zijn de oefeningen en de theorie zeer concreet, waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn. Als tweede punt ben ik heel blij met de veilige omgeving die gecreëerd wordt. Tot slot waardeer ik de expertise en de authenticiteit die de lesgevers aan de dag brengen.

Hetgeen mij het meest geraakt heeft als persoon waren de systemische oefeningen op het emotionele vlak. Ik heb gevoeld wat die oefeningen allemaal in beweging kunnen zetten en ik besefte het belang om deze soort oefeningen te integreren in je coaching-trajecten.

Door de systemische oefeningen heb ik aan zelfreflectie kunnen doen en ik ben daardoor gegroeid in de opleiding en dichter bij mezelf gekomen als persoon. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen als coach in mijn eigen coaching-traject.”

 

Ervaring van Daisy Hoste. Daisy volgde de opleiding tot jobcoach, najaar 2020.

“Ik heb de training als zeer professioneel ervaren. Het is een kwaliteitsvolle opleiding met een uitstekende afwisseling tussen theorie en methodes om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Er was ook een liefdevolle omgang en warmte tussen de deelnemers onderling.

De ervaring die ik heb opgedaan als coach heeft me gesterkt en ik was geraakt door het feit dat iedereen zijn persoonlijke rugzak zo openlijk wilde delen in de groep, de opleiding werd hierdoor alleen maar krachtiger.

Ik ben als coach meer zelfzeker geworden en ik ben nu beter op de hoogte van werkwijzen die ik kan toepassen in de praktijk. Als persoon zelf ben ik me een stuk bewuster geworden van mijn overdracht naar andere mensen toe.”

Wil je graag meer info over een opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht