Specialisatie opleiding tot stress- en burn-out coach

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • professionals die momenteel werkzaam zijn als coach, psycholoog, zorgverlener of therapeut en zich willen specialiseren in stress & burn-out coaching.
   
 • professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in stress- en burn-out coaching. Zo kunnen ze hun kennis, expertise en praktische ervaring rond dit thema effectief inzetten bij het coachen van medewerkers in de organisatie.

Alle deelnemers dienen minimum de practitioner van de professionele coachopleiding van The Job Coach Academy  gevolgd te hebben, of een gelijkwaardige meerdaagse professionele coachopleiding waarin dezelfde leerstof werd behandeld.*

*Voor meer info rond de toelatingsvoorwaarden kan je contact met ons opnemen via academy@thejobcoach.be.

Inhoud van de opleiding tot stress- en burn-out coach

Inhoud van de opleiding tot stress- en burn-out coach

Tijdens deze veelzijdige opleiding nemen we de deelnemers niet enkel mee in het theoretische kader, de basisbegrippen en de testen en tools die bestaan in het stress- en burn-out landschap. We leren ook een breed gamma aan ervaringsgerichte oefeningen aan om de uitdagingen rond dit thema effectief aan te pakken bij de doelgroep.

Deze opleiding is opgedeeld in 3 modules van 3 dagen, en een certificatieproef. De certificatieproef bestaat uit één schriftelijke en één mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een certificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

De drie modules kunnen ook apart gevolgd worden:

 • Module 1: Stress & burn-out basismodule (3 dagen). In deze eerste module wordt een duidelijk theoretisch kader geschetst rond stress- en burn-out. Verder worden resultaatgerichte coaching tools aangeleerd om met stress- en burn-out problematieken aan de slag te gaan.
   
 • Module 2: Coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen (3 dagen). In deze tweede module wordt in een eerste fase aan een versterking van het (zelf)vertrouwen en de identiteit gewerkt. Door een theoretisch kader en coaching tools rond identiteit, missie en waarden aan te reiken, kan de coach cliënten gepast ondersteunen om de eigenwaarde te versterken. Dit is nodig om daarna gezonde assertiviteit en grenzen te ontwikkelen. Daarna worden ervaringsgerichte coaching tools aangeleerd om de schaduw en overdracht in assertiviteitsproblematieken te identificeren bij cliënten en te deblokkeren. Tot slot worden effectieve tools aangereikt aan de coach die de cliënten ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde grenzen en effectieve en assertieve communicatie. 
   
 • Module 3: Coachen bij perfectionisme en faalangst (3 dagen). In de derde module wordt gewerkt rond het deblokkeren van patronen die perfectionisme en faalangst veroorzaken. Allereerst wordt het theoretisch kader rond deze 2 begrippen bekeken, alsook de meest voorkomende oorzaken en gevolgen. Voorts worden oefeningen en methodieken aangereikt om cliënten te ondersteunen bij perfectionisme en faalangst en de onderliggende patronen te transformeren.

 

Het wordt sterk aangeraden alle 3 de modules te volgen alvorens je professioneel met stress en burn-out problematieken aan de slag gaat. Om een certificatieproef tot stress en burn-out coach af te leggen en een certificaat te behalen, is het verplicht minimum 2 van de 3 modules gevolgd te hebben.  

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start op regelmatige basis, telkens in blokken van 3 dagen. Via onderstaande formulier bezorgen we je graag meer details.

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8).

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Nood aan advies of wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze regiomanager contacteert u binnen de 2 werkdagen.