Wil je stress- en burn-out coach worden?

Specialisatie tot professionele coach in Stress Management

Voor wie is deze opleiding geschikt?

opleiding stress burn-out coach

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • professionals die momenteel werkzaam zijn als coach, psycholoog, zorgverlener of therapeut en zich willen specialiseren in stress & burn-out coaching zodat coachees zo snel mogelijk terug aan de slag kunnen na een burn-out.
   
 • professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in stress- en burn-out management . Door hun kennis, expertise en praktische ervaring rond dit thema effectief in te zetten, kunnen ze overspannenheid en burn-out bij medewerkers detecteren en voorkomen.

Inhoud van de opleiding tot stress- en burn-out coach

Inhoud van de opleiding tot stress- en burn-out coach

Tijdens deze veelzijdige opleiding nemen we de deelnemers niet enkel mee in het theoretische kader, de basisbegrippen en de testen en tools die bestaan in het stress- en burn-out landschap. We leren ook een breed gamma aan ervaringsgerichte oefeningen aan om de uitdagingen rond dit thema effectief aan te pakken bij de doelgroep.

Deze opleiding is opgedeeld in 3 modules van 3 dagen, en een certificatieproef. De certificatieproef bestaat uit één schriftelijke en één mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een certificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

De drie modules omvatten:

 • Module 1: Stress & burn-out - fundamentals (3 dagen). In deze eerste module wordt een duidelijk theoretisch kader geschetst rond stress- en burn-out. Verder worden resultaatgerichte coaching tools aangeleerd om met stress- en burn-out problematieken aan de slag te gaan.
   
 • Module 2: Coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen (3 dagen). In deze tweede module wordt in een eerste fase aan een versterking van het (zelf)vertrouwen en de identiteit gewerkt. Door een theoretisch kader en coaching tools rond identiteit, missie en waarden aan te reiken, kan de coach cliënten gepast ondersteunen om de eigenwaarde te versterken. Dit is nodig om daarna gezonde assertiviteit en grenzen te ontwikkelen. Daarna worden ervaringsgerichte coaching tools aangeleerd om de schaduw en overdracht in assertiviteitsproblematieken te identificeren bij cliënten en te deblokkeren. Tot slot worden effectieve tools aangereikt aan de coach die de cliënten ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde grenzen en effectieve en assertieve communicatie. 
   
 • Module 3: Coachen bij perfectionisme en faalangst (3 dagen). In de derde module wordt gewerkt rond het deblokkeren van patronen die perfectionisme en faalangst veroorzaken. Allereerst wordt het theoretisch kader rond deze 2 begrippen bekeken, alsook de meest voorkomende oorzaken en gevolgen. Voorts worden oefeningen en methodieken aangereikt om cliënten te ondersteunen bij perfectionisme en faalangst en de onderliggende patronen te transformeren.

 

Na het volgen van deze 3 modules:

 • Heb je kennis van de dieperliggende oorzaken en dynamieken die kunnen leiden tot een burn-out.
 • Heb je een duidelijk beeld van de symptomen van overspannenheid, stress en burn-out en kan je als coach je klanten of medewerkers helpen om deze symptomen te voorkomen.
 • Beheers je de technieken om je coachee of medewerkers te begeleiden naar een gezonde energiebalans.
 • Kan je organisaties en leidinggevenden adviseren en begeleiden om werkdruk op een gezond niveau te houden zodoende de motivatie en productiviteit van teams te handhaven.
 • Beschik je over het theoretische kennis rond zelfvertrouwen, grenzen, gezonde assertiviteit en perfectionisme.
 • Bezit je over methodieken en tools tot de (her)opbouw van een gezond zelfbeeld en/of de tools om blokkerende patronen met betrekking tot perfectionsime te definiëren en te begeleiden.
 • Kan je je medewerkers en klanten begeleiden in de versterking van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen en/of in de versterking van een gezonde innerlijke structuur door het herkennen van perfectionisme patronen en hier adequaat op reageren.

 

Het wordt sterk aangeraden de 3 modules te volgen alvorens je professioneel met stress en burn-out problematieken aan de slag gaat. Om een certificatieproef tot stress en burn-out coach af te leggen en een certificaat te behalen, is het verplicht minimum 2 modules gevolgd te hebben.  

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start op regelmatige basis, telkens in blokken van 3 dagen. Via onderstaande formulier bezorgen we je graag meer details.

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8). Klik hier om een video van onze inspirerende opleidingsruimtes te bekijken.

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving!