Wil je graag professionele loopbaancoach worden?

Opleiding tot professionele loopbaancoach

Voor wie is deze opleiding geschikt?

opleiding jobcoach

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Particulieren die zich willen opleiden tot professionele loopbaancoach.
 • Professionals die momenteel werkzaam zijn als coach en zich willen specialiseren in loopbaan- en carrière coaching en/of loopbaanbegeleiding.
 • Professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in loopbaancoaching en carrièreplanning of intern carrière advies.

Inhoud van deze opleiding tot professionele loopbaancoach

jobcoach worden

Tijdens deze 10-daagse opleiding worden concrete resultaatgerichte coaching tools aangeleerd, alsook de coachende attitude en competenties, die leiden tot een professionele invulling van het coachingberoep. We focussen hier specifiek op het aanleren van coachingtechnieken in het  omgaan met communicatie en samenwerking, feedback en conflicten, assertiviteit, leren omgaan met veranderingsprocessen, leiderschap en zelfsturend functioneren.

Tijdens de specialisatie opleidingsdagen werken we met de gespecialiseerde ‘The Job Coach’ – structuur, - werkwijze en toolkit die gebruikt wordt tijdens loopbaancoachingprogramma’s.

De opleiding wordt verspreid over 3 blokken, met nadien steeds een certificatiedag:

 • 3 Practitioner opleidingsdagen waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de kern/basis coachingprincipes aangeleerd volgens internationale competentie-criteria.
   
 • 3 Master opleidingsdagen: tijdens deze masterdagen worden de coachingvaardigheden verdiept met theorie, oefeningen en supervisie, zodat deelnemers klaar worden gestoomd om op professioneel niveau in organisatie context  te coachen volgens internationale criteria.
   
 • 3 specialisatie – opleidingsdagen tot ‘professionele loopbaancoach’ - Fundamentals: in deze module wordt specifiek gefocust op het aanleren van jobcoaching-technieken en -competenties volgens de gespecialiseerde ‘The Job Coach’ -structuur. Hierbij leer je alle vaardigheden om effectief aan de slag te gaan als jobcoach of loopbaanbegeleider. Deze unieke opleiding is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als marktleider in jobcoaching en vormt een optimale combinatie van praktijk en persoonlijke begeleiding. Je leert er diverse, concrete carrière- en loopbaangerichte methodieken aan om coachees, medewerkers en (interne of externe) werknemers te begeleiden in hun loopbaantraject. Onze opleidingen worden steeds aangepast aan actuele thema’s op de arbeidsmarkt.


  Na deze specialisatie tot loopbaancoach - Fundamentals:

  • Kan je als loopbaancoach werken met loopbaancheques.
  • Kan je ingaan op algemene loopbaanvragen en voldoende methodieken inzetten om je klant of werknemer te begeleiden.
  • Heb je de basiscompetenties van een loopbaan professional onder de knie.
  • Heb je een brede waaier aan methodieken en oefeningen om in te zetten tijdens het loopbaantraject.
    
 • 1 dag schriftelijke en mondelinge eindproef waarbij je naast een schriftelijke proef ook een praktische coachingproef doet, die gescreend en beoordeeld wordt, en waarna je een deelnamecertificaat of slagingscertificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

 

Extra specialisatiemodules

Na deze specialisatiemodule kan je ervoor kiezen om aansluitend of op een later tijdstip nog 2 extra specialisatiemodules te volgen om zo je expertise in jobcoaching verder te verdiepen:

Jobcoaching module 2 - Advanced:

Deze 2e specialisatie module is een verdiepingsopleiding in specifieke jobcoaching technieken met betrekking tot heroriëntering op het werk, work-life balans en ondernemerscoaching

Na deze opleiding tot jobcoach - Advanced:

 • Werk je op een dieper niveau met je klanten of werknemers naar duurzame inzichten en verandering.
 • Kan je je klanten of medewerkers gericht uitdagen in het doorbreken van blokkerende patronen zodoende bewuste en duurzame keuzes te maken.
 • Maak je een krachtige impact door je uitgebreide kennis aan job-en carrière coachtechnieken en diverse gesprekspools om je klanten of werknemers te begeleiden bij doorslaggevende carrièregesprekken.
 • Kan je ook ondernemers en startende ondernemers coachen van een uniek ondernemersconcept tot een finaal actieplan.
 • Heb je diverse tools om de work-life balans van je klant aan te pakken en quick-wins naar meer energie mee te geven.

 

Jobcoaching module 3 - Expert - Verdieping in het Enneagram

Het Enneagram is een model dat de negen fundamentele persoonlijkheidstypen en hun onderlinge relaties in kaart brengt. 

Na deze opleiding:

kan je de negen verschillende persoonlijkheidstypes en de bijhorende patronen kennen en herkennen.

 • Heb je basiskennis van de kerndynamieken en ontwikkelingsniveaus van de 9 Enneagram types.
 • Heb je een duidelijk beeld van je eigen persoonlijkheidsprofiel en ben je in staat om je eigen belastende patronen los te laten.
 • Bezit je als coach de gepaste methodieken en tools om type specifieke thema’s te begeleiden.
 • Geef je je klanten of medewerkers een diepgaand inzicht in hun drijfveren, sterke en minder sterke punten en uitdagingen zodoende hun motivatie en productiviteit te verhogen. 

Ontdek de voordelen van de job als jobcoach?

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start ieder kwartaal. Benieuwd naar de eerstvolgende beschikbare data? Vul dan even onderstaande contactformulier in en dan brengen we je hiervan op de hoogte. 

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8).

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving!

Bekijk hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht