Opleiding tot professionele loopbaancoach

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Individuen die zich willen opleiden tot professionele loopbaancoach.
 • Professionals die momenteel werkzaam zijn als coach en zich willen specialiseren in loopbaan- en carrière coaching en/of loopbaanbegeleiding.
 • Professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in loopbaancoaching en carrièreplanning of intern carrière advies.

Inhoud van deze opleiding tot professionele loopbaancoach

Inhoud van deze opleiding tot professionele loopbaancoach

Tijdens deze 10-daagse opleiding worden concrete resultaatgerichte coaching tools aangeleerd, alsook de coachende attitude en competenties, die leiden tot een professionele invulling van het coachingberoep. We focussen hier specifiek op het aanleren van coachingtechnieken in het  omgaan met communicatie en samenwerking, feedback en conflicten, assertiviteit, leren omgaan met veranderingsprocessen, leiderschap en zelfsturend functioneren.

Tijdens de specialisatie opleidingsdagen werken we met de gespecialiseerde ‘The Job Coach’ – structuur, - werkwijze en toolkit die gebruikt wordt tijdens loopbaancoachingprogramma’s.

De opleiding wordt verspreid over 3 blokken, met nadien steeds een certificatiedag:

 • 3 Practitioner opleidingsdagen waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de kern/basis coachingprincipes aangeleerd volgens internationale competentie-criteria.
   
 • 3 Master opleidingsdagen: tijdens deze masterdagen worden de coachingvaardigheden verdiept met theorie, oefeningen en supervisie, zodat deelnemers klaar worden gestoomd om op professioneel niveau in organisatie context  te coachen volgens internationale criteria.
   
 • 3 specialisatie – opleidingsdagen tot ‘professionele loopbaancoach’ waarin specifiek gefocust wordt op het aanleren van jobcoaching-technieken en -competenties volgens de gespecialiseerde ‘The Job Coach’ -structuur. Hierbij leren we je individuen te begeleiden tijdens loopbaantrajecten zoals:
  • Succesvolle carrièreswitch
  • Jezelf heroriënteren
  • Groeien binnen jouw eigen organisatie
  • Haalbare work-life balance
  • Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen en ondernemers
    
 • 1 dag schriftelijke en mondelinge eindproef waarbij je naast een schriftelijke proef ook een praktische coachingproef doet, die gescreend en beoordeeld wordt, en waarna je een deelnamecertificaat of slagingscertificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start ieder kwartaal. Benieuwd naar de eerstvolgende beschikbare data? Vul dan even onderstaande contactformulier in en dan brengen we je hiervan op de hoogte. 

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8).

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Bekijk onze video over de inhoud van deze training

Bekijk hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.