Opleiding tot professionele trainer

Leer anderen vol zelfvertrouwen op een inspirerende manier begeleiden en coachen doorheen hun leerproces.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding tot professionele trainer is bedoeld voor:

 • Professionals die werkzaam zijn als externe consultant, adviseur of coach en zich verder willen ontwikkelen als professionele trainer in hun vakgebied. Het vakgebied zelf kan zich bevinden in uiteenlopende sectoren, disciplines of werkdomeinen.
   
 • Professionals die werkzaam zijn in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen als interne professionele trainer in hun vakgebied. Zo leren ze om hun kennis, expertise en praktische ervaring op een effectieve manier over te dragen aan anderen in hun organisatie.

Wat zijn de doelstellingen van deze opleiding?

In deze opleiding leer jij als professionele trainer de nodige professionele competenties en vaardigheden aan om:

 • Zowel groepen als individuen te inspireren in jouw vakgebied.
 • Met zelfvertrouwen de rol van trainer op te nemen.
 • Jouw kennis, competenties, vaardigheden en tips op een gestructureerde, interactieve en ervaringsgerichte manier over te brengen op anderen.
 • Zowel groepen als individuen gepast te begeleiden en te coachen doorheen hun leerproces.  

Wat is de inhoud van deze opleiding?

train the trainer

Deze opleiding biedt een boeiende mix tussen het aanleren van trainersvaardigheden en het groeien in je eigen ontwikkelingsthema’s als trainer. Er wordt een veilige setting geboden om op een effectieve manier te werken aan je zelfvertrouwen, ‘présence’ en inhoudelijke trainerskwaliteiten als professionele trainer.  

De opleiding is opgedeeld in 2 blokken van respectievelijk 3 en 2 opleidingsdagen. Tussen de 2 blokken wordt een werkopdracht meegegeven ter voorbereiding van het volgende blok. Tijdens het laatste blok wordt een certificatieproef afgelegd.

In de opleidingsblokken komen volgende thema's aan bod:

 • Inspireren als trainer
 • Inhoudelijk opbouwen en structureren van een ervaringsgerichte training
 • Vaardigheden aanleren aan anderen als trainer
 • Groepen faciliteren als trainer
 • Omgaan met weerstand van deelnemers als trainer

Data van deze training

Data van deze training

Deze 5-daagse professionele traineropleiding wordt gegeven in 2 blokken telkens startende om 10u00 tot ongeveer 18u00. Interesse? Vul dan even onderstaande formulier in en dan bezorgen we je graag alle data.

 

Locatie: Antwerpen (Jan Van Rijswijcklaan 8). Klik hier om een video van onze inspirerende opleidingsruimtes te bekijken.

Waarom deze opleiding volgen bij 'The Job Coach Academy'?

the job coach academy
 • The Job Coach is een succesvolle snelgroeiende organisatie met ongeveer 75 coaching locaties over heel Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf heeft reeds meer dan 50.000 uren ervaring opgebouwd in pragmatische loopbaancoaching & Training.
   
 • Ook is The Job Coach een trouwe samenwerkingspartner van VDAB en door hen gemandateerd als loopbaancentrum voor loopbaanbegeleiding. Het bedrijf heeft in korte tijd een marktaandeel van 11% opgebouwd in de markt van VDAB loopbaancheques (cijfers 2019).
   
 • The Job Coach staat bekend om zijn innovatieve loopbaancoaching-tools en werkt met resultaatgerichte en pragmatische programmastructuren.

Ontdek hoe deelnemers een opleiding bij ons ervaren!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.