Opleiding tot professionele stress- en burn-out coach - fundamentals

Voor wie is deze opleiding geschikt?

opleiding stress burn-out coach

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Particulieren die zich willen opleiden tot professionele coach met specialisatie in stress- en burn-out.
 • Coaches die zich verder willen specialiseren in stress- en burn-out coaching.
 • Professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in het coachen bij stress- en burn-out of de preventie hiervan.

Inhoud van deze opleiding tot stress- en burn-out coach

opleiding stress burn-out coach

Tijdens deze veelzijdige opleiding nemen we de deelnemers niet enkel mee in het theoretische kader, de basisbegrippen en de testen en tools die bestaan in het stress- en burn-out landschap. We leren ook een breed gamma aan ervaringsgerichte oefeningen aan om de uitdagingen rond dit thema effectief aan te pakken bij de doelgroep.

Deze opleiding is opgedeeld in 3 modules van telkens 3 dagen. De certificatieproef bestaat uit één schriftelijke en één mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een certificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria. Na deze opleiding kunnen indien gewenst nog 2 extra modules gevolgd worden om je kennis rond stress- en burn-out verder te verdiepen:

 • Module rond coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen (3 dagen)
 • Module rond coachen bij perfectionisme en faalangst (3 dagen)

 

Deze opleiding wordt verspreid over 3 blokken, met nadien steeds een certificatiedag:

 • 3 Practitioner opleidingsdagen waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de kern/basis coachingprincipes aangeleerd volgens internationale competentie-criteria.
 • 3 Master opleidingsdagen: tijdens deze masterdagen worden de coachingvaardigheden verdiept met theorie, oefeningen en supervisie, zodat deelnemers klaar worden gestoomd om op professioneel niveau in organisatie context  te coachen volgens internationale criteria.
 • 3 specialisatiedagen: stress & burn-out fundamentals. In deze module wordt een duidelijk theoretisch kader geschetst rond stress en burn-out. Verder worden resultaatgerichte coaching tools aangeleerd om met stress- en burn-out problematieken aan de slag te gaan.

 

Na deze opleiding:

 • Heb je kennis van de dieperliggende oorzaken en dynamieken die kunnen leiden tot een burn-out.
 • Heb je een duidelijk beeld van de symptomen van overspannenheid, stress en burn-out en kan je als coach je klanten of medewerkers helpen om deze symptomen te voorkomen.
 • Beheers je de technieken om je coachee of medewerkers te begeleiden naar een gezonde energiebalans.
 • Kan je organisaties en leidinggevenden adviseren en begeleiden om werkdruk op een gezond niveau te houden zodoende de motivatie en productiviteit van teams te handhaven.

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start elke 6 maanden. Benieuwd naar de eerstvolgende beschikbare data? Vul dan even onderstaande contactformulier in en dan brengen we je hiervan op de hoogte. 

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8). Klik hier om een video van onze inspirerende opleidingsruimtes te bekijken.

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht