Wil je coach in assertiviteit en zelfvertrouwen worden?

Specialisatie tot professionele coach in assertiviteit en zelfvertrouwen

Voor wie is deze opleiding geschikt?

opleiding assertiviteitscoach

Deze opleiding is geschikt voor:

 • professionals die momenteel werkzaam zijn als coach, psycholoog, zorgverlener of therapeut en zich willen specialiseren in assertiviteitscoaching.
   
 • professionals die werkzaam zijn als HR verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in assertiviteitscoaching. Zo kunnen ze hun kennis, expertise en praktische ervaring rond dit thema effectief inzetten bij het coachen van medewerkers in de organisatie.

Alle deelnemers dienen minimum de practitioner van de professionele coachopleiding van The Coach Academy gevolgd te hebben, of een gelijkwaardige meerdaagse professionele coachopleiding waarin dezelfde leerstof werd behandeld*

*Voor meer info rond de toelatingsvoorwaarden kan je contact opnemen met Ingrid Baeten (ibaeten@thejobcoach.be of 0486/11.54.58).

Inhoud van de specialisatie tot assertiviteitscoach

Inhoud van de specialisatie tot assertiviteitscoach

Als je al de nodige coachingopleidingen kan voorleggen dan kan je enkel onze specialisatie-opleiding tot perfectionisme- en faalangstcoach volgen. Als je nieuw bent in het vak, dan raden wij aan om eerst onze opleiding tot professionele coach te volgen en vervolgens aansluitend deze specialisatie-opleiding. 

In de 3-daagse specialisatie opleiding leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige assertiviteitscoach te worden. Tijdens deze driedaagse leer je jouw cliënten coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen. In deze module wordt:

 • In een eerste fase aan een versterking van het (zelf)vertrouwen en de identiteit gewerkt. Door een theoretisch kader en coachingtools rond identiteit, missie en waarden aan te reiken kan de coach cliënten gepast ondersteunen om de eigenwaarde en het zelfvertrouwen te versterken. Dit is nodig om daarna gezonde assertiviteit en grenzen te ontwikkelen.
 • In een tweede fase worden ervaringsgerichte coaching tools aangeleerd om de schaduw en overdracht in assertiviteitsproblematieken te identificeren bij cliënten en te deblokkeren.
 • Tot slot worden effectieve tools aangereikt aan de coach die de cliënten ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde grenzen en effectieve en assertieve communicatie. 

 

Na deze module:

 • Heb je een onderbouwde theoretische kennis van vertrouwen, zelfvertrouwen en verstoringen met betrekking tot dit thema.
 • Bezit je over de methodieken en tools tot (her)opbouw van een gezond zelfbeeld.
 • Kan je je medewerkers en klanten begeleiden in de versterking van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.
 • Heb je een plan van aanpak om assertiviteit en gezonde grenzen te ontwikkelen bij je coachees en medewerkers.

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start op regelmatige basis, telkens in blokken van 3 dagen. Interesse? Vul dan even onderstaande formulier in en dan bezorgen we je graag alle data.

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8). Klik hier om een video van onze inspirerende opleidingsruimtes te bekijken.

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving!