Professioneel coach worden? Opleiding tot coach | The Job Coach Academy

Wil je graag professionele coach worden?

Volg dan onze basisopleiding

Wil jij graag professionele coach worden?

Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan is onze basisopleiding tot professionele coach zeker iets voor jou.

 • Je bent nieuw in het vak en wil je graag laten opleiden tot professionele coach.
 • Je bent een leidinggevende of hebt de ambitie hiervoor en je wil graag leren hoe je een team beter kan coachen en motiveren.
 • Je hebt al ervaring als coach of in een coachend beroep, maar je wil jouw coachingtechnieken verbeteren, verdiepen, of bijschaven met innovatievere en meer professionele technieken. 

Kortom, onze coaching opleiding is bedoeld voor managers, teamleaders en HR professionals en alle individuen die zich willen laten opleiden in coachingtechnieken om toe te passen in organisatie context of als zelfstandige (job)coach in de arbeidsmarkt.

Inhoud van de coaching opleiding tot professionele coach

opleiding coach

Tijdens deze opleiding worden concrete en resultaatgerichte coachingtools aangeleerd, alsook een coachende attitude, die je meteen kan omzetten naar de praktijk. De coaching opleiding wordt verspreid over:

 • 3 Practitioner opleidingsdagen waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met uitgebreide praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de algemene coachprincipes en -vaardigheden aangeleerd volgens een universeel coaching model.
 • 3 Master opleidingsdagen: tijdens deze masterdagen worden de coachingvaardigheden verdiept met theorie, ervaringsgerichte oefeningen en supervisie zodat deelnemers klaargestoomd worden om op professioneel niveau te coachen volgens de internationale criteria.
 • 1 schriftelijke en mondelinge eindproef (1 dag) waarbij je een deelnamecertificaat en/of slagingscertificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

Deze 6-daagse opleiding vormt de basis voor verdere specialisaties die telkens in blokken van 3 dagen gegeven worden. Enkele voorbeelden van onze specialisaties:

Wat leer je in deze opleiding?

opleiding coach

Na deze opleiding ken jij de fundamentele coachingprincipes en -methodieken. Hierdoor ben je perfect voorbereid om als professionele coach bij elk soort situatie de gepaste coaching aan zowel particulieren als organisaties te bieden.

Na het volgen van deze opleiding:

 • Heb je de caochende attitude, de basisstructuur van een coachgesprek en de do en don’ts van coaching onder de knie.
 • Kan je verschillende fundamentele coachingtechnieken en vaardigheden toepassen volgens een universeel coachingmodel en bezit je een krachtige kapstok van diepgaande vraagstelling.
 • Bezit je methodieken en tools om coachees of medewerkers te begeleiden bij emoties doorheen veranderingen.
 • Kan je als coach de gepaste aangeleerde tools inzetten bij het omgaan met weerstand en lastige situaties bij je coachee of medewerker.
 • Ken je de technieken om waarden, motivatoren en onderliggende drijfveren te ontdekken bij je coachee of medewerker.

Waarom een opleiding volgen bij The Job Coach Academy?

coachopleiding

In de meerdaagse gecertificeerde opleiding tot coach bij The Job Coach Academy leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige coach te worden. Tijdens de ervaringsgerichte trainingen leer je alle nuttige coachingtheorieën, -methodieken en -modellen die je onmiddellijk kan oefenen tijdens de praktijksessies. We focussen hier specifiek op het aanleren van coachingtechnieken in het omgaan met communicatie en samenwerking, feedback en conflicten, assertiviteit, leren omgaan met veranderingsprocessen, leiderschap en zelfsturend functioneren.

De coachingopleiding wordt gegeven door gepassioneerde en ervaren trainers die theorie combineren met praktijk. Omdat de opleiding in kleine groepen plaatsvindt, is er voldoende ruimte voor persoonlijke feedback, praktische vragen en krijg je de kans om alle aangeleerde coachingtheorieën en -modellen meteen om te zetten in praktijk.

Na de coachingopleiding heb je alles in handen om als gecertificeerde en volwaardige coach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een deelnamecertificaat en/of slagingscertificaat

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht

Ervaringen van deelnemers

coach worden opleiding coach

Ervaring van Inge Wouters over onze opleiding tot Master coach. Inge volgde nadien ook nog onze opleiding tot stress- en burn-out coach en “Train the Trainer”.

“Ik heb al veel opleidingen gevolgd en meestal stel je jezelf na een opleiding de vraag ‘hoe ga ik dit nu in de praktijk brengen?’. Dat heb je na deze opleiding helemaal niet. Na deze opleiding kan je meteen alles toepassen. Wat ik ook enorm gewaardeerd heb is ‘wat je er voor jezelf uithaalt’ en de contacten met de andere deelnemers en de trainers. De opleiding ging ook door op een prachtige locatie, die heel smaakvol en huiselijk ingericht is. Je voelt je hier direct thuis en dat maakt dat je jezelf gemakkelijker kan geven. Ook het eten was fantastisch.”

 

Ervaring van Vincent Cools over onze opleiding tot Master coach. 

“Ik vond het een hele professionele opleiding met een fantastische mix tussen de theorie en de praktijk. Je hebt er echt iets aan om mee te nemen, het is niet alleen theorie of een syllabus.

Er was ook een grote openheid en heel toegankelijke trainers waar je mee kunt praten, overleggen, vragen stellen. Het heeft me echt erg geholpen om verdere coaching technieken aan te leren zowel in mijn beroep als voor mezelf. 

Ik heb veel over mezelf geleerd omdat je je projecteert in de gevoelens en de leefwereld van anderen en omdat dat eigenlijk een enorme spiegel is naar jezelf en dus neem je enorm veel mee voor je eigen ontwikkeling, je eigen remmingen, je eigen doelen enzovoort om daar op een hele andere manier mee om te gaan. De opleiding gaat door in een prachtig huis, heel mooi ingericht, heel smaakvol, goede catering met heel vriendelijke, vrolijke en enthousiaste mensen. Het was heel aangenaam om hier te zijn.”

 

Ervaring van Charlotte Verbeek over onze opleiding tot stress- en burn-out coach

“Bedankt voor jullie uitgebreide reactie op mijn reflectieverslag. Ik heb het met interesse gelezen en wil jullie graag bedanken voor jullie waardevolle tips en de woorden van waardering.

Ook voor mij was het heel fijn en leerrijk om deze opleiding te krijgen van 2 enthousiaste en authentieke trainers. Bedankt voor jullie expertise en jullie interactieve aanpak met oog en oor voor éénieder van de groep.”

 

Ervaring van M.L. over onze opleiding in stress management. M.L. volgde ook de opleiding tot jobcoach en het Enneagram in coaching.

“Ik was op zoek naar een opleiding om meer rendement te halen uit mijn coachings en om diepgaander te kunnen coachen bij stress- en burn-outklachten, faalangst en perfectionisme. Het kader was warm, informeel en uitnodigend en zowel de organisatie als de opvolging verliep vlekkeloos. De materie werd op een professionele en krachtige manier gebracht en de interactie en pragmatische aanpak hielden de aandacht scherp. Ik coach nu op een meer krachtige en onderbouwde manier!“

 

Ervaring van Inge Egberghs over onze opleiding tot professionele jobcoach

“Het grote verschil met andere opleidingen is dat er een heel geborgen ruimte wordt gecreëerd. Het is niet alleen gebleven bij het bijschaven van gesprekstechnieken, je gaat ook zelf door een ontwikkelingsproces.”

 

Ervaring van Julie De Brie over onze opleiding tot professionele jobcoach.

“Ik heb in de opleiding verschillende zaken gewaardeerd. Als eerste aspect de verschillende insteken die gehanteerd worden, zowel op het emotionele als op het rationele gebied. Ook zijn de oefeningen en de theorie zeer concreet, waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn. Als tweede punt ben ik heel blij met de veilige omgeving die gecreëerd wordt. Tot slot waardeer ik de expertise en de authenticiteit die de lesgevers aan de dag brengen.

Hetgeen mij het meest geraakt heeft als persoon waren de systemische oefeningen op het emotionele vlak. Ik heb gevoeld wat die oefeningen allemaal in beweging kunnen zetten en ik besefte het belang om deze soort oefeningen te integreren in je coaching-trajecten.

Door de systemische oefeningen heb ik aan zelfreflectie kunnen doen en ik ben daardoor gegroeid in de opleiding en dichter bij mezelf gekomen als persoon. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen als coach in mijn eigen coaching-traject.”

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving

Ontdek hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.