Wil je jobcoach of loopbaancoach worden? The Job Coach Academy

Specialisatie in professionele coaching- en jobcoaching technieken

Voor wie is deze opleiding geschikt?

opleiding jobcoach loopbaancoach

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Particulieren die nog geen coaching ervaring hebben en zich willen opleiden tot professionele jobcoach (dit in combinatie met onze master coach opleiding)
 • Professionals die momenteel werkzaam zijn als coach en zich willen specialiseren in job- en carrièrecoaching en/of loopbaanbegeleiding.
 • Professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in jobcoaching en carrièreplanning of intern carrière advies. Zo kunnen ze hun kennis, expertise en praktische ervaring rond dit thema effectief inzetten bij het coachen van medewerkers in de organisatie.

 

Jaarlijks coachen wij meer dan 4.000 particulieren, zowel laag- als hooggeschoolden, doorheen hun carrièrevragen en stippelen we samen met hen hun ideale carrièrepad uit op basis van hun talenten, waarden en opleidingsnoden. De enorme ervaring die we hierin opgebouwd hebben leren we jou graag aan tijdens deze opleiding!

Inhoud van deze opleiding in professionele coaching- en jobcoaching technieken

opleiding jobcoach

Als je al de nodige coachingopleidingen kan voorleggen dan kan je enkel onze specialisatie-opleiding(en) tot jobcoach volgen. Als je nieuw bent in het vak, dan raden wij aan om eerst onze opleiding tot professionele coach te volgen en vervolgens aansluitend deze specialisatie-opleiding. 

Afhankelijk van jouw wensen beschikken we over 3 specialisatiemodules van telkens 3 dagen. Deze kunnen individueel of samen gevolgd worden.

 

1. Jobcoaching module 1 - Fundamentals

In deze module wordt specifiek gefocust op het aanleren van jobcoaching-technieken en -competenties volgens de gespecialiseerde ‘The Job Coach’ -structuur.

Hierbij leer je alle vaardigheden om effectief aan de slag te gaan als jobcoach of loopbaanbegeleider. Deze unieke opleiding is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als marktleider in jobcoaching en vormt een optimale combinatie van praktijk en persoonlijke begeleiding. Je leert er diverse, concrete carrière- en loopbaangerichte methodieken aan om coachees, medewerkers en werknemers te begeleiden in hun loopbaantraject.

Onze opleidingen worden steeds aangepast aan actuele thema’s op de arbeidsmarkt.

Na deze specialisatie tot loopbaancoach - Fundamentals:

 • Kan je het beroep van loopbaancoach uitoefenen met loopbaancheques.
 • Kan je ingaan op algemene loopbaanvragen en voldoende methodieken inzetten om je klant of medewerker te begeleiden.
 • Heb je de basiscompetenties van een loopbaan professional onder de knie.
 • Heb je een brede waaier aan methodieken en oefeningen om in te zetten tijdens het loopbaantraject.

 

2. Jobcoaching module 2 - Advanced

Deze 2e specialisatie module is een verdiepingsopleiding in specifieke jobcoaching technieken met betrekking tot heroriëntering op het werk, work-life balans en ondernemerscoaching

Na deze opleiding tot jobcoach - Advanced:

 • Werk je op een dieper niveau met je klanten of werknemers naar duurzame inzichten en verandering.
 • Kan je je klanten of teamleden gericht uitdagen in het doorbreken van blokkerende patronen zodoende bewuste en duurzame keuzes te maken.
 • Maak je een krachtige impact door je uitgebreide kennis aan job-en carrière coachtechnieken en diverse gesprekspools om je klanten of medewerkers te begeleiden bij doorslaggevende carrièregesprekken.
 • Kan je ook ondernemers en startende ondernemers coachen van een uniek ondernemersconcept tot een finaal actieplan.
 • Heb je diverse tools om de work-life balans van je klant aan te pakken en quick-wins naar meer energie mee te geven.

 

3. Jobcoaching module 3 - Expert - Verdieping in het Enneagram

Het Enneagram is een model dat de negen fundamentele persoonlijkheidstypen en hun onderlinge relaties in kaart brengt. 

Na deze opleiding:

 • Kan je de negen verschillende persoonlijkheidstypes en de bijhorende patronen kennen en herkennen.
 • Heb je basiskennis van de kerndynamieken en ontwikkelingsniveaus van de 9 Enneagram types.
 • Heb je een duidelijk beeld van je eigen persoonlijkheidsprofiel en ben je in staat om je eigen belastende patronen los te laten.
 • Bezit je als coach de gepaste methodieken en tools om type specifieke thema’s te begeleiden.
 • Geef je je klanten of medewerkers een diepgaand inzicht in hun drijfveren, sterke en minder sterke punten en uitdagingen zodoende hun motivatie en productiviteit te verhogen. 

 

Na het volgen van de 1e module (Fundamentals) kan je van start gaan als professionele jobcoach. Aan jou de keuze of je graag aaneensluitend de andere verdiepingsmodules volgt of je jezelf liever doorheen de jaren verder specialiseert. Wij helpen je graag in het adviseren en maken van de juiste keuzes!

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start ieder kwartaal. Benieuwd naar de eerstvolgende beschikbare data? Vul dan even onderstaande contactformulier in en dan brengen we je hiervan op de hoogte. 

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8). Klik hier om een video van onze inspirerende opleidingsruimtes te bekijken.

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving

Bekijk hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!