Professioneel coach worden? - Basisopleiding tot coach | The Job Coach

Wil je graag professionele coach worden?

Volg dan onze basisopleiding

Wil jij graag professionele coach worden?

Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan is onze basisopleiding tot professionele coach zeker iets voor jou.

  • Je bent nieuw in het vak en wil je graag laten opleiden tot een professionele coach.
  • Je bent een leidinggevende of hebt de ambitie hiervoor en je wil graag leren hoe je een team beter kan coachen en motiveren.
  • Je hebt al ervaring als coach of in een coachend beroep, maar je wil jouw coachingtechnieken verbeteren, verdiepen, of bijschaven met innovatievere en meer professionele technieken. 

Kortom, onze coaching opleiding is bedoeld voor iedere professional die zich wil laten opleiden in professionele coaching voor particulieren en organisaties.

Coach worden via The Job Coach Academy

zelf coach worden the job coach academy opleiding

In de meerdaagse opleiding tot coach bij The Job Coach Academy leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige coach te worden. Tijdens de ervaringsgerichte trainingen leer je alle nuttige coachingtheorieën, -methodieken en -modellen die je onmiddellijk kan oefenen tijdens de praktijksessies.

De coachingopleiding wordt gegeven door gepassioneerde en ervaren coaches die theorie combineren met praktijk. Omdat de opleiding in een kleine groepjes plaatsvindt, is er voldoende ruimte voor persoonlijke feedback, praktische vragen en krijg je de kans om alle aangeleerde coachingtheorieën en -modellen meteen om te zetten in praktijk.

Na de coachingopleiding heb je alles in handen om als gecertificeerde en volwaardige coach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een deelnamecertificaat en/of diploma

Erkende basisopleiding tot professionele coach

erkende basisopleiding job coach jobcoach

Doel van de opleiding tot coach

Na deze opleiding ken jij de fundamentele coachingprincipes en -methodieken. Hierdoor ben je perfect voorbereid om als professionele coach bij elk soort situatie de gepaste coaching aan zowel particulieren als organisaties te bieden.

Concreet zal deze opleiding jou beter in staat stellen om:

  • Meer verbinding te voelen met anderen
  • Jouw coachees, collega's, medemensen en vrienden professioneel en gepast te ondersteunen en coachen in moeilijke situaties
  • Je communicatievaardigheden en emotionele intelligentie te verbeteren
  • Impact op anderen te hebben wanneer zij ondersteuning, hulp of coaching nodig hebben
  • De geschikte coaching- en motivatietechnieken op de juiste momenten toe te passen

Inhoud van de coaching opleiding tot professionele coach

Tijdens deze opleiding worden concrete en resultaatgerichte coachingtools aangeleerd, alsook een coachende attitude, die je meteen kan omzetten naar de praktijk. De coaching opleiding wordt verspreid over:

  • Algemene coachopleidingsdagen (6 dagen) waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de algemene coachprincipes aangeleerd volgens de criteria van ICF (International Coach Federation).
  • 1 schriftelijke en mondelinge eindproef (1 dag) waarbij je een deelnamecertificaat en/of diploma ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

Indien gewenst kan je jouw opleiding betalen via KMO-portefeuille waardoor je een subsidie van 30% van het totale aankoopbedrag ontvangt indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Wij geven je hierover graag telefonisch verdere info. 

Ontdek meer info over onze opleiding

Nood aan advies of wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze regiomanager contacteert u binnen de 2 werkdagen.

Nood aan advies of wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze regiomanager contacteert u binnen de 2 werkdagen.

Contacteer ons