Opleiding tot professionele coach in assertiviteit en zelfvertrouwen

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor:

  • professionals die momenteel werkzaam zijn als coach, psycholoog, zorgverlener of therapeut en zich willen specialiseren in assertiviteitscoaching.
     
  • professionals die werkzaam zijn als HR verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich verder willen ontwikkelen in assertiviteitscoaching. Zo kunnen ze hun kennis, expertise en praktische ervaring rond dit thema effectief inzetten bij het coachen van medewerkers in de organisatie.

Alle deelnemers dienen minimum de practitioner van de professionele coachopleiding van The Job Coach Academy  gevolgd te hebben, of een gelijkwaardige meerdaagse professionele coachopleiding waarin dezelfde leerstof werd behandeld*

 

*Voor meer info rond de toelatingsvoorwaarden kan je contact opnemen met Ingrid Baeten (ibaeten@thejobcoach.be of 0486/11.54.58).

Inhoud van de opleiding tot coach in assertiviteit en zelfvertrouwen

Inhoud van de opleiding tot coach in assertiviteit en zelfvertrouwen

In de meerdaagse opleiding leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige assertiviteitscoach te worden. Tijdens de ervaringsgerichte trainingsdagen leer je alle nuttige coaching theorieën, -methodieken en -modellen die je onmiddellijk kan oefenen tijdens de praktijksessies.

Na deze coaching opleiding heb je een uitgebreid gamma aan effectieve en pragmatische kennis, expertise en tools in handen om als gecertificeerde assertiviteitscoach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een certificaat als professionele coach in zelfvertrouwen en assertiviteit

Deze opleiding tot assertiviteitscoach is opgedeeld in 3 modules van 3 dagen en een certificatieproef. De eerste 2 modules leiden jou op tot professionele coach, zodat jij mensen gepast kan coachen en ondersteunen bij een veelheid aan thema’s in leven en werk. 

De derde module bestaat uit een driedaagse specialisatiemodule tot assertiviteitscoach, waarbij je specifiek jouw cliënten leert coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen. In deze module wordt in een eerste fase aan een versterking van het (zelf)vertrouwen en de identiteit gewerkt. Door een theoretisch kader en coachingtools rond identiteit, missie en waarden aan te reiken kan de coach cliënten gepast ondersteunen om de eigenwaarde en het zelfvertrouwen te versterken. Dit is nodig om daarna gezonde assertiviteit en grenzen te ontwikkelen. In een tweede fase worden ervaringsgerichte coaching tools aangeleerd om de schaduw en overdracht in assertiviteitsproblematieken te identificeren bij cliënten en te deblokkeren. Tot slot worden effectieve tools aangereikt aan de coach die de cliënten ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde grenzen en effectieve en assertieve communicatie. 

De certificatieproef bestaan uit één schriftelijke en één mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een deelnamecertificaat en/of diploma ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

De drie modules kunnen ook apart gevolgd worden.

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start op regelmatige basis, telkens in blokken van 3 dagen. Interesse? Vul dan even onderstaande formulier in en dan bezorgen we je graag alle data.

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8).

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.