Zelf coach worden?

Ontdek onze basisopleiding tot gecertifieerde coach

Als marktleider in jobcoaching en training in Vlaanderen en Brussel, verspreid over een 70-tal locaties, hebben we heel wat uren coaching en training op onze teller staan. Daarom hebben we doorheen de jaren expertise opgebouwd en beschikken we over een breed aanbod aan opleidingen.  

Een opleiding tot coach bij ons volgen biedt dus heel wat voordelen:

 • Krijg les van gepassioneerde senior coaching professionals.
 • Opleidingscentrum met enkel ervaren coaches (> 1.000 uren praktijkervaring in coaching en training).
 • Coaching opleidingen in kleine groepen zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht en supervisie krijgt.

Wil jij graag professionele coach worden?

Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan is onze basisopleiding tot professionele en gecertificeerde coach zeker iets voor jou.

 • Je bent nieuw in het vak en wil je graag laten opleiden tot professionele coach.

 • Je bent leidinggevende of hebt de ambitie hiervoor en je wil graag leren hoe je een team beter kan coachen en motiveren.
 • Je hebt al ervaring als coach, maar je wil jouw coaching technieken verbeteren, vernieuwen of bijschaven.

Kortom, onze coaching opleiding is bedoeld voor iedere professional die zich wil laten opleiden in professionele coaching voor particulieren en organisaties.

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

Ervaring van Julie De Brie. Julie volgde de opleiding tot jobcoach, najaar 2020.

“Ik heb in de opleiding verschillende zaken gewaardeerd. Als eerste aspect de verschillende insteken die gehanteerd worden, zowel op het emotionele als op het rationele gebied. Ook zijn de oefeningen en de theorie zeer concreet, waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn. Als tweede punt ben ik heel blij met de veilige omgeving die gecreëerd wordt. Tot slot waardeer ik de expertise en de authenticiteit die de lesgevers aan de dag brengen.

Hetgeen mij het meest geraakt heeft als persoon waren de systemische oefeningen op het emotionele vlak. Ik heb gevoeld wat die oefeningen allemaal in beweging kunnen zetten en ik besefte het belang om deze soort oefeningen te integreren in je coaching-trajecten.

Door de systemische oefeningen heb ik aan zelfreflectie kunnen doen en ik ben daardoor gegroeid in de opleiding en dichter bij mezelf gekomen als persoon. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen als coach in mijn eigen coaching-traject.”

 

Ervaring van Daisy Hoste. Daisy volgde de opleiding tot jobcoach, najaar 2020.

“Ik heb de training als zeer professioneel ervaren. Het is een kwaliteitsvolle opleiding met een uitstekende afwisseling tussen theorie en methodes om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Er was ook een liefdevolle omgang en warmte tussen de deelnemers onderling.

De ervaring die ik heb opgedaan als coach heeft me gesterkt en ik was geraakt door het feit dat iedereen zijn persoonlijke rugzak zo openlijk wilde delen in de groep, de opleiding werd hierdoor alleen maar krachtiger.

Ik ben als coach meer zelfzeker geworden en ik ben nu beter op de hoogte van werkwijzen die ik kan toepassen in de praktijk. Als persoon zelf ben ik me een stuk bewuster geworden van mijn overdracht naar andere mensen toe.”

Coach worden via The Job Coach

Coach worden via The Job Coach

In de meerdaagse opleiding tot coach bij The Job Coach leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige coach te worden. Tijdens de ervaringsgerichte trainingen leer je alle nuttige coaching theorieën, methodieken en modellen die je onmiddellijk kan oefenen tijdens de praktijksessies.

De coaching opleiding wordt gegeven door gepassioneerde en ervaren coaches die theorie combineren met praktijk. Omdat de opleiding in een kleine groepjes plaatsvindt, is er voldoende ruimte voor persoonlijke feedback, praktische vragen en krijg je de kans om alle aangeleerde coaching theorieën en -modellen meteen om te zetten in praktijk.

Na de coaching opleiding heb je alles in handen om als gecertificeerde en volwaardige coach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een deelnamecertificaat en/of diploma

Erkende basisopleiding tot professionele coach

Doel van de opleiding tot coach

Na deze opleiding ken jij de fundamentele coaching principes en methodieken. Hierdoor ben je perfect voorbereid om als professionele coach bij elk soort situatie de gepaste coaching aan zowel particulieren als organisaties te bieden.

Concreet zal deze opleiding jou beter in staat stellen om:

 • Meer verbinding te voelen met anderen

 • Jouw coachees, collega's, medemensen en vrienden professioneel en gepast te ondersteunen en coachen in moeilijke situaties
 • Je communicatievaardigheden en emotionele intelligentie te verbeteren
 • Impact op anderen te hebben wanneer zij ondersteuning, hulp of coaching nodig hebben
 • De geschikte coaching- en motivatietechnieken op de juiste momenten toe te passen

 

Inhoud coaching opleiding

Tijdens deze opleiding worden concrete en resultaatgerichte coaching tools aangeleerd, alsook een coachende attitude, die je meteen kan omzetten naar de praktijk. De coaching opleiding wordt verspreid over:

 • Algemene coach opleidingsdagen (6 dagen), waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de algemene coachprincipes aangeleerd volgens de criteria van ICF (International Coach Federation).
 • 1 schriftelijke en mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een deelnamecertificaat en/of diploma ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

Ontdek onze andere opleidingen

Binnen ons aanbod hebben we nog verschillende andere opleidingen:

Ontdek meer info over onze opleiding

Ontdek hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht