Opleiding tot stress- en burn-out coach

Voor wie is deze opleiding geschikt?

stress burn-out coaching

In de huidige maatschappij heerst heel vaak een "nooit genoeg mentaliteit". Heel veel werknemers en zelfstandigen worstelen daarom met permantente stress wat al te vaak lijdt tot burn-out en langdurige afwezigheid.

De vraag naar stress- en burn-out coaching zal de komende tijd alleen maar toenemen, zowel op de werkvloer als daarbuiten binnen professionele coachingpraktijken. 

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • professionals die zich willen omscholen tot professionele coach en de nodige coaching skills willen aanleren om mensen te begeleiden doorheen hun carrièrepad en bijhorende stress- en burn-out problematieken.
   
 • professionals die al werkzaam zijn als coach, psycholoog, zorgverlener of therapeut en zich verder willen specialiseren in stress & burn-out coaching om burn-out te voorkomen of om coachees te begeleiden om na een burn-out succesvol terug aan het werk te gaan.
   
 • professionals die werkzaam zijn als HR-verantwoordelijke, leidinggevende, beleidsondersteuner of interne coach in een organisatie en zich willen ontwikkelen in stress- en burn-out management. Ook op de werkvloer wordt het steeds belangrijker om tijdig overspannenheid en burn-out te detecteren en te voorkomen. 

Inhoud van de opleiding tot stress- en burn-out coach

stress burn-out

Tijdens deze 9-daagse opleiding leer je:

 • het theoretische kader: basisbegrippen en testen rond stress problematieken
 • ervaringsgerichte oefeningen om de uitdagingen rond dit thema effectief aan te pakken.

Deze opleiding is opgedeeld in 3 modules van 3 dagen, en een certificatieproef. De certificatieproef bestaat uit één schriftelijke en één mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een certificaat ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

De drie modules omvatten:

 • Module 1: Stress & burn-out - fundamentals (3 dagen). In deze eerste module ligt de focus op het theoretische kader. Ook leer je resultaatgerichte coaching tools om succesvol met stress- en burn-out aan de slag te gaan. 
   
 • Module 2: Coachen naar gezond zelfvertrouwen, assertiviteit en grenzen (3 dagen). Burn-out is vaak het gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen en assertiviteit. Tijdens deze 2e module leer je zowel het theoretische kader rond zelfvertrouwen, identiteit en assertiviteit alsook de nodige ervaringsgerichte coaching tools om eigenwaarde te versterken en het ontwikkelen van gezonde grenzen en assertieve communicatie.
   
 • Module 3: Coachen bij perfectionisme en faalangst (3 dagen). In de derde module leer je coachingtools om patronen van perfectionisme en faalangst te deblokkeren. Ook deze module bestaat uit een mix van theorie en praktijkgerichte tools.

 

We raden aan om de 3 modules te volgen alvorens met stress- en burn-out problematieken aan de slag te gaan. Om een certificatie tot stress- en burn-out coach te behalen, is het verplicht om minstens 2 modules gevolgd te hebben.  

Praktische details

Praktische details

Data: deze professionele opleiding start op regelmatige basis, telkens in blokken van 3 dagen. Via onderstaande formulier bezorgen we je graag meer details.

 

Locatie van deze opleiding: onze prachtige locatie te Antwerpen (Jan van Rijswijcklaan 8).

 

Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen en brengen we je op de hoogte van de data, gedetailleerde inhoud en de prijzen van alle modules.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht

Volg onze opleiding in een inspirerende omgeving!