5 tips voor een succesvol opstap naar jouw droomjob

Heb je de gelegenheid om via het interimkantoor 3 maanden aan de slag te gaan? Direct doen! Zo bouw je de nodige ervaring op en kun je de opstap maken naar meer! Nog niets gevonden? Doe ervaring op via vrijwilligerswerk. Mijn motto is: alles aanpakken wat zich aanbiedt! Want een grote olifant, die eet je op in kleine stukjes.

Het klink allemaal zeer eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet. Werk zoeken is een ingrijpende ervaring. Het is keihard werken, noem het maar een job op zich! Het is een proces waarbij je jezelf terug uitvindt. Want als je ergens 20 jaar lang hebt gewerkt, zul je het hoe dan ook over een andere boeg moeten gooien.

Ziehier 5 nuttige tips om doelgericht aan de slag te gaan:

  • Onderzoek wát je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Als je niet weet wat je wilt, ga je het niet echt vinden. Onderzoek je ambities en zoek de mensen op die nu het werk doen dat jij wilt doen. Ga met hen praten of contacteer ze telefonisch.
  • Solliciteer daarna zeer doelgericht op 1 type job. Doe eerst deskresearch (internet, bedrijven bellen, vragen hoe ze mensen aanwerven) en dan fieldresearch (solliciteren!)
  • Maak jezelf tezelfdertijd zichtbaar op sociale media. Zorg voor een uitgebreid en professioneel profiel op LinkedIn. Sluit je aan bij de juiste netwerken en discussiegroepen.
  • Zorg dat je een CV hebt waarin je professionele competenties goed tot hun recht komen.
  • Straal uit dat je goed bent, wees overtuigd van jezelf! Doe het niet alleen, sluit je aan bij netwerken en zoek daarbinnen een "ook op zoek naar nieuwe job" maatje.

 

Lees ook: