Wat maakt jou gelukkig?

Is een mooi loon voldoende?

Is hard werken voldoende?

Is hard werken voldoende?

In onze Vlaamse maatschappij waar ‘hard werken’ voorop staat wordt ons succes in het leven nog té vaak gemeten door wat we professioneel bereikt hebben:

 • Een fulltime job met een fancy titel
 • Een hoog loon, inclusief een extra bonus die je successen in de verf zet
 • Een bedrijfswagen die op de oprit staat te blinken
 • En dat in combinatie met zelfstandige kids die het voortreffelijk doen op school en een huishouden dat op wieltjes loopt.

Kan jij al deze puntjes succesvol afvinken?

Helaas is dit plaatje in praktijk meestal niet haalbaar. De verwachtingen van anderen én de maatschappij zijn vaak te hoog. Steeds meer mensen komen hun fysieke en mentale grenzen tegen die, als je ze negeert, uitmonden in een burn-out.

We moeten onze mindset met zijn allen aanpassen en beseffen dat full time werken, in combinatie met kinderen en een huishouden mogelijks te veel is. En dat er hiernaast ook andere zaken relevant zijn. Dat het OK is om niet op alle vlakken uit te blinken.

Een succesvol leven is niet langer de som van je salaris én je jobtitel. Deze 2 zaken zijn slechts (kleine) onderdelen in het geheel. De inhoud van je job, de autonomie die krijgt van je leidinggevende, de ontwikkelingsmogelijkheden en interne mobiliteit zijn daarbij minstens even belangrijk óf zelfs belangrijker. Ook de waarden die je bedrijf uitdraagt moeten in lijn zijn met je eigen waarden en normen. Zoniet, dan knaagt er iets aan je! En dat knagende gevoel zal doorheen de tijd alleen maar groter worden.

Het bedrag dat je dus op het einde van de maand op je rekening gestort krijgt of die wagen die op de oprit staat te pronken bepalen niet langer je dagelijkse werkgeluk. Ook zullen deze je dagelijkse frustraties maar kort compenseren. Op langere termijn zal dit een averechts effect hebben en ga je terug op zoek naar wat écht belangrijk voor je is.

Hoe meten we succes bij The Job Coach?

Hoe meten we succes bij The Job Coach?

Wij zien succes veel ruimer! Succes is een combinatie van je job titel/inhoud, je salaris, de voldoening die je haalt uit je werk, je beschikbare vrije tijd, je fysieke gezondheid én je mentale gezondheid. De Corona crisis heeft ons dit ook versneld doen inzien.

Ervaar jij ook dat jouw huidige werksituatie niet helemaal klopt? Dat je iets mist? Dan ben je niet de enige. Recent onderzoek van onder andere KU Leuven toont aan dat:

 • 1 op de 3 werknemers meer stress ervaart dan voor de corona crisis
 • 1 op de 5 werknemers minder werkplezier beleeft, minder enthousiast is over zijn job, collega’s en leidinggevende en opleidingsmogelijkheden mist
 • 1 op de 10 Belgen op zoek is naar een andere job. Gezien de huidige crisis is dit bijzonder veel, dubbel zoveel zelfs als vorig jaar.

Hoe kunnen we jou met dit ‘probleem’ helpen?

Hoe kunnen we jou met dit ‘probleem’ helpen?

The Job Coach voorziet professionele loopbaanbegeleiding voor mensen die:

 • Twijfelen aan hun huidige job of werkgever
 • Tijdelijk werkloos zijn en zich willen heroriënteren richting een andere sector
 • Tevreden zijn over hun huidige werkgever, maar intern willen doorgroeien
 • Zoekende zijn naar een betere worklife balans

Tijdens een loopbaantraject komen volgende zaken aan bod:

 • We brengen eerst jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart.
 • Daarnaast ontdekken we wat jou energie geeft en wat net niet.
 • Van daaruit kijken we concreet welke jobs er op jouw lijf geschreven staan en in welke sectoren jouw profiel goed tot zijn recht komt.
 • Ook begeleiden we jou in een laatste fase bij je zoekproces en je personal branding. Samen optimaliseren we indien nodig jouw LinkedIn profiel, je CV en je sollicitatiegesprekken, zodat je daadwerkelijk je droomjob binnenhaalt!

 

We beschikken over ongeveer 70 locaties in Vlaanderen, dus er werkt sowieso één van onze coaches bij jou in de buurt.

Twijfel je op loopbaanbegeleiding wel iets voor jou is? Klik dan hier en maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een telefonische kennismaking met een coach uit jouw buurt.