Heb jij al een side hustle?

“We zien bij deze halfzelfstandigen veel jongeren die nog niet klaar zijn om zich volledig in het volwassen werkleven te storten. Maar we zien ook een ander fenomeen, bij de 25- tot 35-jarigen, namelijk vrouwen die erg versmolten zijn geraakt met hun rol als partner, moeder of werknemer. Er is in hun leven plots nog maar weinig ruimte voor hen als individu. Vooral vrouwen zijn daar gevoelig voor. Deze groep is ook zoekend, maar dan naar iets dat ze zijn kwijtgeraakt. Ze verloren een deel van hun identiteit en gaan aan zichzelf werken. Dat uit zich in allerhande creaties. Ten slotte zien we bij vrouwen zonder kinderen ook een zekere drang om iets van zichzelf op de wereld los te laten. Vaak is zo’n sidehustle dan een soort surrogaatbaby. Een eigen creatie met een eigen groeiproces.”

“Bij al deze ondernemingen valt op dat de drang om iets op te starten belangrijker is dan het succes of het extra inkomen. Veel van deze sidehustles overleven de ten-year itch niet. Het helpt natuurlijk dat er al een inkomen is via de vaste baan. Daardoor kunnen zelfontplooiing, het creëren en werken aan een identiteit, centraal staan. Bovendien is het hip om te ondernemen. Start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond. Vroeger gingen mensen op zoek naar zichzelf in de yogales of bij de therapeut of jobcoach, nu storten ze zich in het ondernemerschap.”

Lees hier het volledige artikel uit Nina, geschreven door Astrid Van der Schueren, met enkele leuke voorbeelden van vrouwen die hun droom al realiseerden.

Zou je ook graag dit avontuur aangaan? Ontdek hoe The Job Coach je hiermee kan helpen. Met ons loopbaantraject 'jouw eigen onderneming' ontdekken we in 4 stappen jouw talenten en ambities. Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met 1 van onze coaches bij jou in de buurt. Al onze job coachingtrajecten kan je betalen met VDAB-loopbaancheques, waardoor je maar 10 euro per uur betaalt voor 8 uur individuele coaching.