Studiekeuzetraject

Speciaal voor laatstejaarstudenten middelbaar onderwijs

In 4 stappen naar je ideale studiekeuze!

Onze jobcoaches worden vaak geconfronteerd met klanten die spijt hebben van hun studiekeuze of van hun gefaalde studietraject in het verleden. Een recente Belgische studie van ARES bevestigt dit: “In het eerste jaar falen 65% van de leerlingen aan de hogeschool of universiteit. 40% van de studenten haalt uiteindelijk niet het hogere diploma dat hij/zij ambieerde". 

Als marktleider in jobcoaching ontwikkelden we daarom bij The Job Coach een motiverend studiekeuzetraject op maat van studenten.

Voor wie is dit studiekeuzetraject geschikt?

studiekeuze studenten

Dit traject is bedoeld voor laatstejaarsstudenten uit het secundaire onderwijs die hun talenten willen ontdekken en zicht willen krijgen op hun toekomstige droomjobs, zodat ze de juiste studiekeuze maken. Kamp jijzelf of kampt jouw student-zoon/dochter ook met één van volgende vragen?

 • Wat zijn mijn talenten? Hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn toekomstige studie en job?

 • Welke studierichtingen en jobs passen het best bij mij? 
   
 • Hoe ziet mijn ideale carrièrepad eruit? Wat zijn mijn droomjobs en welke studierichting volg ik daar best voor?
   
 • Hoe bereid ik me optimaal voor op het nieuwe jaar qua studiemethodiek?

Inhoud van het traject

Inhoud van het traject

Dit individuele traject bestaat uit verschillende sessies van in totaal 5 uur begeleiding:

 • Tijdens dit leerrijke studiekeuzetraject brengen we de persoonlijkheid en competenties van de student in kaart.
   
 • Met aangepaste studentenmethodes ontdekken we zijn/haar talenten en de studies/jobs die hier het beste bij passen. Zo kan de student gemotiveerd en vol zelfvertrouwen aan zijn studie beginnen met een duidelijk carrièrepad voor ogen. Ook geven we tips voor een goede studiemethode.
   
 • Tussentijds krijgt de student doelgerichte opdrachten en een beroepskeuzetest mee.
   
 • Tot slot ontvangt de student een job-en studiematchingsanalyse op maat met een bijbehorend persoonlijk rapport.
   
 • Na het doorlopen van het traject wordt ook nog een online opvolgmeeting (30 min) ingepland indien er nog extra vragen of twijfels opduiken.

Belangrijk hierbij is dat we de taal van de student spreken en niet goochelen met bedrijfstermen die voor een student totaal nieuw en onbekend zijn.

Tijdens jouw loopbaantraject krijg je ook een persoonlijke toegang tot ons carrière platform. Dit career platform bestaat uit diverse inhoudelijke modules rond jouw talenten en drijfveren, jobmatching, succesvol solliciteren, je droomjob vinden via LinkedIn, enzovoort. Binnen iedere module is er een interessante video (e-learning) beschikbaar en bijhorende opdrachten, reflectievragen, enzovoort. Aanvullend op je persoonlijke coaching kan je jezelf zo op je eigen ritme extra goed voorbereiden om die droomjob in de wacht te slepen!

Resultaat

Na dit traject zien we de slaagkansen, motivatie en zelfvertrouwen van studenten stijgen tijdens de verdere studie. Ook merken we dat studenten na dit traject meer doorzettingsvermogen hebben om de typische moeilijkheden van een nieuwe studie te overwinnen.

Prijs

Dit motiverende studiekeuzetraject wordt aangeboden voor 495 euro. Deze prijs is inclusief de voorbereidingstijd van de coach, de individuele werksessies, de gebruikte lesmaterialen, een persoonlijk job-en studiematchrapport en een afsluitende online opvolgmeeting (30 min).

Lijkt dit voor jou een grote investering? In vergelijking met een verkeerde studiekeuze en de bijhorende kosten (inschrijvingsgeld, lesmaterialen, kot, een gemist jaar loon) is dit een kleine investering die naast een goede studiekeuze ook heel wat stress en problemen vermijdt.

Meer info nodig of meteen inschrijven? Meld je dan hieronder aan voor een gratis infogesprek met onze professionele studentencoaches.

Inschrijven voor intakegesprek

Interesse in een studententraject bij The Job Coach? Vraag hieronder meteen jouw gratis infogesprek aan en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.

* Verplicht