Beroepskeuzetraject voor studenten

Speciaal voor laatstejaarsstudenten hoger onderwijs die op zoek zijn naar hun eerste job

Maak in 4 stappen een passende beroepskeuze en haal jouw eerste job vol zelfvertrouwen binnen!

Onze jobcoaches worden vaak geconfronteerd met klanten die spijt hebben van hun studiekeuze of van hun gefaalde studietraject in het verleden. Een recente Belgische studie van ARES bevestigt dit: “In het eerste jaar falen 65% van de leerlingen aan de hogeschool of universiteit. 40% van de studenten haalt uiteindelijk niet het hogere diploma dat hij/zij ambieerde." 

Als marktleider in jobcoaching ontwikkelden we daarom bij The Job Coach een motiverend beroepskeuzetraject op maat van studenten.

Voor wie is dit studiekeuzetraject geschikt?

Voor wie is dit studiekeuzetraject geschikt?

Dit traject is bedoeld voor laatstejaarsstudenten die momenteel twijfelen over hun eerste job- of beroepskeuze, of mogelijks toch nog willen verder studeren. Ook gemotiveerde laatstejaars die zich optimaal willen voorbereiden voor jobbeurzen en sollicitaties zullen door dit traject vlotter een job vinden. Kamp jijzelf of kampt jouw student-zoon/dochter ook met één van volgende vragen?

 • Wat zijn mijn talenten? Hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn toekomstige job?
   
 • Welke jobs passen het best bij mij? 
   
 • Hoe ziet mijn ideale carrièrepad eruit? Wat zijn mijn droomjobs en welke eerste carrièrestap zet ik best?
   
 • Hoe bereid ik me optimaal voor op sollicitaties?
   
 • Hoe vind ik de jobs die bij me passen en hoe werk ik aan mijn personal branding (pitch, LinkedIn profiel, aantrekkelijke CV maken, sollicitatie- en motivatiebrieven,…)
   
 • Hoe kan ik omgaan met faalangst tijdens de eerste gesprekken?

Inhoud van het traject

Inhoud van het traject

Dit individuele traject bestaat uit verschillende sessies van in totaal 5 uur begeleiding:

 • Tijdens dit leerrijke beroepskeuzetraject brengen we de persoonlijkheid en competenties van de laatstejaarsstudent in kaart.
   
 • Met aangepaste studentenmethodes ontdekken we zijn/haar talenten en de jobs en sectoren die hier het beste bij passen. Zo kan de student gemotiveerd en vol zelfvertrouwen aan zijn sollicitaties beginnen met een duidelijk carrièrepad voor ogen.
   
 • Tussentijds krijgt de student doelgerichte opdrachten en een beroepskeuzetest met persoonlijk rapport mee.
   
 • Ook geven we begeleiding bij het zoeken naar gepaste vacatures, het opmaken van een CV en sollicitatiebrief en het voorbereiden van de sollicitatiegesprekken.
   
 • Tot slot geven we jouw zelfvertrouwen en personal brand een boost, zodat je zelfzeker kan starten!
   
 • Na het doorlopen van het traject wordt ook nog een online opvolgmeeting (30 min) ingepland indien er nog extra vragen of twijfels opduiken.
   

Belangrijk hierbij is dat we de taal van de student spreken en niet goochelen met bedrijfstermen die voor een student totaal nieuw en onbekend zijn.

Tijdens jouw loopbaantraject krijg je ook een persoonlijke toegang tot ons carrière platform. Dit career platform bestaat uit diverse inhoudelijke modules rond jouw talenten en drijfveren, jobmatching, succesvol solliciteren, je droomjob vinden via LinkedIn, enzovoort. Binnen iedere module is er een interessante video (e-learning) beschikbaar en bijhorende opdrachten, reflectievragen, enzovoort. Aanvullend op je persoonlijke coaching kan je jezelf zo op je eigen ritme extra goed voorbereiden om die droomjob in de wacht te slepen!

Resultaat

Na dit traject zien we de slaagkansen, motivatie en zelfvertrouwen van eindejaarsstudenten stijgen tijdens de eerste sollicitaties. Ook kunnen ze gerichter een eerste job zoeken die past bij hun talenten, waardoor ze een hoge slaagkans hebben om hun droomjob daadwerkelijk binnen te halen!

Prijs

Dit motiverende studiekeuzetraject wordt aangeboden voor 495 euro (excl. 21% BTW). Deze prijs is inclusief de voorbereidingstijd van de coach, de individuele werksessies, de gebruikte lesmaterialen, een persoonlijk job-en studiematchrapport en een afsluitende online opvolgmeeting (30 min). Lijkt dit voor jou een grote investering? Iedere dag dat je sneller aan het werk bent binnen een job die je energie geeft en je helpt om je carrièredoel te bereiken levert niet enkel een mooie verloning op maar is ook een springplank naar later.

Meer info nodig of meteen inschrijven? Meld je dan hieronder aan voor een gratis infogesprek met onze professionele studentencoaches.

Inschrijven voor intakegesprek

Interesse in een studententraject bij The Job Coach? Vraag hieronder meteen jouw gratis infogesprek aan en we contacteren je binnen de 2 werkdagen.

* Verplicht