Talenten ontdekken via loopbaanbegeleiding

Ontdek jouw talenten m.b.v. talent coaching

Stel jij jezelf wel eens de vraag waar jij echt goed in bent? Dan ben je zeker niet de enige. Heel wat mensen zijn zich hier niet van bewust. Dat is jammer want wanneer je weet wat jouw talenten zijn, kan je deze ook succesvol inzetten op het werk. Zo willen we allemaal toch een job waarbij de tijd voorbijvliegt en die we met plezier uitoefenen? Een talent coach kan je hierbij helpen.

Wat zijn talenten?

Talenten zijn alle eigenschappen en vaardigheden die vanzelfsprekend lijken. Je wordt ermee geboren, wat wil zeggen dat je ze niet kan aanleren. Het zijn die zaken die je graag deed als kind, waar je momenteel het meeste energie van krijgt, waarmee je het liefst de rest van je dagen wil vullen en waar je ongelooflijk goed in bent.

Voor jou kan het bijvoorbeeld doodnormaal en leuk zijn om met gemak en snel een vriendinnentrip te organiseren, terwijl iemand anders daar wel moeite mee heeft en daar geen plezier uithaalt.

Wat zijn mijn talenten?

Wat zijn mijn talenten?

Je kan proberen je unieke talenten te ontdekken door jezelf een aantal vragen te stellen. Hierbij is het belangrijk dat je openstaat voor alle mogelijke antwoorden. Door je antwoorden op onderstaande vragen te vergelijken kan je een rode draad vinden, wat een eerste stap is in het achterhalen van je talenten.

 

Vragen om je talenten te ontdekken

Je kan jezelf enkele vragen stellen om te achterhalen wat jouw talenten zijn:

 1. Wat vind je leuk om te doen?

 2. Bij welke activiteiten of momenten heb je het gevoel dat de tijd voorbijvliegt?
 3. Waar word je altijd enthousiast van?
 4. Wat deed je als kind graag?
 5. Waaruit haal je voldoening?
 6. Waarvoor komen je vrienden, familie of collega’s naar jou toe? Willen ze advies of bepaalde zaken of ben jij diegene die iedereen enthousiast over iets maakt?
 7. Waarover krijg je de meeste complimenten?
 8. Welke eigenschappen bewonder je in anderen?
 9. Wat doe jij met gemak en relatief snel in vergelijking met anderen?
 10. Wat zou je op dit moment doen, mocht alles mogelijk zijn en geld geen rol speelt?

Wanneer je na het beantwoorden van bovenstaande vragen nog absoluut geen idee hebt over wat je werkelijke talenten zijn is het een goed idee om te praten met een objectieve buitenstaander. Door de juiste vragen te stellen kunnen zij je begeleiden in je zoektocht naar je talenten.

Talentontwikkeling

Iedereen heeft een uniek talent en in een ideale wereld zou iedereen deze talenten volledig in zijn job kunnen benutten. Personal branding kan je helpen om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit is een methode om je talenten te ontdekken en deze zichtbaar te maken aan de buitenwereld.

Bij The Job Coach kan je terecht voor een professioneel loopbaantraject. Tijdens dit motiverend traject ontdek jij het antwoord op de volgende vragen:

 • Wat zijn mijn talenten?
 • Waarvan krijg ik energie in mijn job en waarvan net niet?
 • Hoe kan ik mijn talenten inzetten in de arbeidsmarkt?

Talent coaching

talent coaching

Het loopbaantraject van 4 sessies start met een vrijblijvende infosessie waarbij we je situatie verkennen en luisteren naar je verwachtingen. Nadien gaan we aan de slag.

 • We gaan eerst op zoek naar je talenten en brengen je persoonlijkheid, waarden en professionele competenties in kaart. We ontdekken wat je energie geeft en wat net niet en schetsen een beeld van je professionele missie.
 • Van daaruit bouwen we een aantrekkelijke personal branding. We kijken welke jobs in de arbeidsmarkt op je lijf staan geschreven of begeleiden je bij het versterken van je communicatievaardigheden en profilering bij je huidige werkgever.
 • We geven je tips voor je zelfvertrouwen, assertiviteit en visibiliteit op de werkvloer zodat je talenten meer tot hun recht komen.

Schrijf je in voor een gratis infogesprek

Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 werkdagen.

* Verplicht