Jobs voor 50-plussers

In 4 stappen naar jouw ideale carrièrepad

loopbaanbegeleiding 50

Werk zoeken als 50-plusser is niet gemakkelijk. Toch zijn zij vaak goede werknemers en zou ieder bedrijf in 50-plussers moeten investeren. 50-plus is namelijk niet oud en hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt is nog ruim aanwezig. Het is dus zeker mogelijk om als 50-plusser een nieuwe job te zoeken én te vinden.

Ben jij 50-plusser en op zoek naar werk? Dan helpen we je graag op weg met:

 • jouw (al dan niet noodgedwongen) zoektocht naar een nieuwe job
 • jouw zoektocht naar een job met een rustiger werkritme
 • jouw gewenste carrièreswitch
 • ...

Werk zoeken als 50-plusser

Werk zoeken als 50-plusser
 • Moet je noodgedwongen op zoek naar nieuw werk?
 • Heb je het gevoel dat jouw job niet (meer) zinvol is?
 • Heb je de kriebels om in je laatste carrièrefase te willen ondernemen?
 • Ben jij klaar voor een complete carrièreswitch, maar weet je niet hoe of wat?

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van bovenstaande situaties? Dan kan het zinvol zijn om eens te praten met één van onze loopbaancoaches. Zij zullen je begeleiden in je zoektocht naar je professionele missie voor de komende jaren.

 

Second career loopbaancoachingtraject

Tijdens een Second career loopbaancoachingtraject van 4 sessies ga jij op zoek naar wat jij aan de arbeidsmarkt te bieden hebt en omgekeerd wat de arbeidsmarkt jou kan aanbieden.

 • Het traject start met een gratis en vrijblijvend infogesprek waarbij we luisteren naar je verhaal, je noden en je verwachtingen.
 • Vervolgens brengen we je persoonlijkheid, competenties en talenten in kaart. Zo krijg jij een beeld van wat je kan én waar jij ongelooflijk goed in bent.
 • We ontdekken welke situaties en taken jou energie geven en welke net niet.
 • We identificeren jouw concrete noden als 50-plusser en exploreren hoe jij jezelf zinvol kan inzetten voor anderen in je job.

 

Van daaruit bouwen we concreet aan een aantrekkelijk carrièrepad als 50-plusser*.

 • We kijken in de arbeidsmarkt of bij je huidige werkgever waar jij jouw talenten en persoonlijkheid zinvol kan gebruiken.
 • Ook begeleiden we jou in een laatste fase bij je zoekproces en je personal branding. Samen optimaliseren we indien nodig jouw LinkedIn profiel, je CV en je sollicitatiegesprekken, zodat je daadwerkelijk je droomjob binnenhaalt.
 • Tot slot kunnen ook thema’s als assertiviteit, zelfvertrouwen en motivatie op het werk beperkt aan bod komen in de loopbaanbegeleiding. Indien deze thema’s meer invulling moeten krijgen, verwijzen we door naar een specifiek hierop gericht betaaltraject.
 • Indien gewenst begeleiden we je bij je zoekproces naar een nieuwe job of bij het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan voor een eigen onderneming.

 

* Op basis van jouw loopbaanvraag passen we het programma steeds aan op maat van jouw doelstellingen. Dit kan gedurende het traject door inzichten of ervaringen evolueren of wijzigen.

Prijs

Prijs

Betaal met VDAB-loopbaancheques! In samenwerking met VDAB biedt The Job Coach jou de mogelijkheid om dit loopbaancoachingstraject te betalen met de VDAB loopbaancheques. Je betaalt hierdoor maar:

 • 40 EUR voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding
 • of 80 euro voor 7 uur professionele loopbaanbegeleiding

 

Heb je nog geen 7 jaar werkervaring en dus nog geen recht op VDAB-loopbaancheques? Geen probleem! Ook voor jou maken we een mooi programma op maat van jouw behoeften. Klik hier om onze trajecten te bekijken.

Solliciteren als 50-plusser

Bij je zoektocht naar een nieuwe job als 50-plusser is het belangrijk om onderstaande zaken in je achterhoofd te houden.

 • Stel je flexibel op. Veel werkgevers hebben de perceptie dat 50-plussers weinig flexibel zijn. Toch is dit vaak niet het geval. Wanneer je gaat solliciteren is het dus belangrijk dat je bereid bent om te blijven bijleren en bijvoorbeeld je digitale skills te verbeteren.
 • Geef niet op. Tijdens je zoektocht zal je geconfronteerd worden met afwijzing en vooroordelen. Blijf toch doorzetten en tonen waarom jij een meerwaarde bent voor het bedrijf. Zo zal je uiteindelijk een bedrijf tegenkomen dat jouw potentieel ziet. Wanneer je doorzet, uit je comfortzone durft te stappen en een flexibele houding aanneemt zal je zeker een geschikte job vinden.

Werken als 50-plusser

loopbaanbegeleiding 50+

50-plussers voelen vaak een grotere nood om zinvol bezig te zijn. Je zal je sneller de vraag stellen “Is mijn werk nog zinvol?”. Daarnaast kan het als 50-plusser moeilijk zijn om met veranderingen of de mentaliteit van jongere generaties om te gaan en kan je bang zijn om “afgescheept” te worden.

Herken jij jezelf hierin? Dan onderschat jij je eigen talenten of sterke punten. Hoe langer je loopbaan, hoe meer ervaring je op tafel kan leggen en dikwijls ook over de juiste vaardigheden beschikt. Je bent dus zeker niet afgeschreven wanneer je als 50-plusser werkt !

Schrijf je in voor een gratis infogesprek

Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 werkdagen.

* Verplicht