pixel HSP-loopbaanbegeleiding in Nederbrakel | The Job Coach

HSP-loopbaanbegeleiding in Nederbrakel

Coaching & tips

Hoogsensitief op het werk – wat doe je eraan?

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand die hoogsensitief is. Toch krijgen ze niet altijd even gemakkelijk erkenning en ervaren ze vaak problemen op hun werk. Ze lopen bijvoorbeeld extra risico op een burn-out op het werk. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. De kwaliteiten van hoogsensitieve personen zijn erg aantrekkelijk voor sommige werkgevers.

HSP, wat is het? Kenmerken van hoogsensitiviteit

HSP coaching loopbaanbegeleiding

 

Hoe weet je dat je hoogsensitief bent? Dit kan je herkennen in heel wat situaties. Een hoogsensitief persoon is gevoeliger voor prikkels van de buitenwereld dan de gemiddelde persoon. Daardoor raken zij sneller overprikkelt en hebben ze de behoefte om zich even af te zonderen om alle indrukken te verwerken. Daarnaast zijn ze wel erg creatief en bezitten ze een grote dosis empathie. Ze kunnen een situatie zeer snel inschatten, hebben een sterke intuïtie en bieden originele oplossingen bij problemen. Hoogsensitiviteit is met andere woorden een karaktertrek die veel verschillende eigenschappen bevat en waar je moet leren om op de juiste manier mee om te gaan.

Hoogsensitief op het werk

Zet je hoogsensitiviteit om in jouw talent op het werk!

Op de werkvloer kunnen HSP'ers heel wat problemen ervaren. Zo geraken zij snel overprikkelt en weten ze niet altijd hoe ze hiermee moeten omgaan. Bovendien hebben ze een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ze moeilijk 'nee' kunnen zeggen. Dit kan leiden tot onnodige stress.

Het is belangrijk om als HSP'er je grenzen op het werk te kunnen stellen en je talenten in je job naar boven te halen. Zo zijn HSP'ers erg loyaal en betrouwbaar, zijn ze erg goede teamplayers door hun groot empatisch vermogen en kunnen ze extreem goed risico's inschatten.

Weet je niet goed hoe je jouw talenten als HSP'er naar bovenhaalt in jouw job? Dan is HSP-loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou. 

HSP-loopbaanbegeleiding op maat in Nederbrakel

HSP-loopbaanbegeleiding op maat in Nederbrakel

Herken jij je in de kenmerken van hoogsensitiviteit? Ervaar je problemen op het werk omdat jij een hoogsensitief persoon (HSP) bent? Wil je tips krijgen om met je hoogsensitiviteit om te gaan op het werk? Dan zal ons resultaatgerichte loopbaanbegeleidingstraject rond HSP-talenten in Nederbrakel jou zeker verder helpen! Zo straal jij opnieuw in jouw carrière en vind je de droomjob die bij je past.

Ideale jobs voor hoogsensitieve personen

Er zijn heel wat jobs die perfect passen bij hoogsensitieve personen en waarbij je niet moet vrezen voor een burn-out omdat je op den duur overprikkeld geraakt. Hoogsensitieve personen passen vaak goed bij artistieke, adviserende of dienstverlenende jobs waarbij zij hun sociale betrokkenheid, inlevingsvermogen, intuïtie en creativiteit kunnen gebruiken. Er is natuurlijk niet één specifieke job die het meest geschikt is voor hoogsensitieve personen. Het gaat erom een job te vinden waarbij je jouw talenten als HSP'er kan gebruiken en verder ontwikkelen en waar je tot rust kan komen. Ons HSP-loopbaanbegeleidingstraject kan je helpen bij het vinden van de ideale job als hoogsensitief persoon.

Waarom HSP-loopbaanbegeleiding in Nederbrakel?

Tijdens ons HSP-loopbaanbegeleidingstraject in Nederbrakel op maat van hoogsensitieve personen (HSP'ers) helpen wij je jouw talenten als hoogsensitief persoon te ontdekken. Zo zet jij jij jouw talenten als HSP'er optimaal in tijdens je loopbaan.

  • Tijdens een gratis en vrijblijvend infogesprek luisteren we naar je ervaringen als hoogsensitief persoon op de werkvloer en je verwachtingen voor de toekomst.
  • Bij de start van dit loopbaanbegeleidingstraject brengen we jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart en ontdekken we wat jou energie geeft en wat net niet.
  • Wij geven je tips om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan in jouw carrière.
  • Indien gewenst, bestuderen we samen de arbeidsmarkt en bekijken we welke jobs op jouw lijf geschreven staan als HSP'er.
  • We geven je tools om jezelf te beschermen tegen overprikkeling op de werkvloer en werken samen aan het stellen van betere grenzen op het werk.
  • Je leert hoe je jouw gevoeligheid en intuïtie kan omzetten in een talent voor jouw werkgever.
  • Naar gelang jouw noden als HSP-er, helpen we je eveneens bij moeilijke gesprekken, overprikkeling, timemanagement en je personal branding op het werk.

Onze coaches in Nederbrakel

Loopbaancoach Ellen Roels

Loopbaancoach Ellen Roels

Dankzij haar spontane en authentieke stijl slaagt Ellen erin om makkelijk verbinding te maken met mensen. Haar kracht zit in de combinatie van humor, empathie en kwetsbaarheid. Dit geeft vertrouwen en durf om jezelf te zijn bij haar waardoor je vlugger tot de essentie komt. Bij Ellen komen nieuwe inzichten naar boven. Vol vertrouwen in de kracht van elk individu zal ze haar klanten begeleiden in het concretiseren van deze inzichten in een actieplan zodat hun persoonlijke doelen gerealiseerd worden en het volledige potentieel tot uiting kan komen. Haar expertise in zowel HR, de arbeidsmarkt en coaching helpen jou om je eigen professionele plek te vinden.

Locaties voor loopbaanbegeleiding

  • Locatie Gent - Vlerick: Reep 1, 9000 Gent
  • Locatie Gent - Heernis: Heernislaan 112, 9000 Gent
  • Locatie Oudenaarde: Meersbloem Melden 46, 9700 Oudenaarde
Contacteer loopbaancoach
* Verplicht
Gratis infogesprek?