Coaching opleiding

Word professionele coach door onze basisopleiding

coaching opleiding

Wil jij graag professionele coach worden? Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan is onze basisopleiding tot professionele en gecertificeerde coach zeker iets voor jou.

 • Je bent nieuw in het vak en wil je graag laten opleiden tot professionele coach.
 • Je bent een leidinggevende of hebt de ambitie hiervoor en je wil graag leren hoe je een team beter kan coachen en motiveren.
 • Je hebt al ervaring als coach, maar je wil jouw coaching technieken verbeteren, vernieuwen of bijschaven.

Kortom, onze coaching opleiding is bedoeld voor iedere professional die zich wil laten opleiden in professionele coaching voor particulieren en organisaties.

Coach worden via The Job Coach

coaching opleiding

In de meerdaagse opleiding tot coach bij The Job Coach leer je alle praktische vaardigheden en technieken om een volwaardige coach te worden. Tijdens de ervaringsgerichte trainingen leer je alle nuttige coaching theorieën, methodieken en modellen die je onmiddellijk kan oefenen tijdens de praktijksessies.

De coaching opleiding wordt gegeven door gepassioneerde en ervaren coaches die theorie combineren met praktijk. Omdat de opleiding in een kleine groepjes plaatsvindt, is er voldoende ruimte voor persoonlijke feedback, praktische vragen en krijg je de kans om alle aangeleerde coaching theorieën en -modellen meteen om te zetten in praktijk.

Na de coaching opleiding heb je alles in handen om als gecertificeerde en volwaardige coach aan de slag te gaan. Indien je slaagt voor de eindproef ontvang je een deelnamecertificaat en/of diploma. Zo kan jij jezelf laten accrediteren tot ICF-coach (accreditatie van de International Coach Federation).

Erkende basisopleiding tot professionele coach

coaching opleiding

Doel van de opleiding tot coach

Na deze opleiding ken jij de fundamentele coaching principes en methodieken. Hierdoor ben je perfect voorbereid om als professionele coach bij elk soort situatie de gepaste coaching aan zowel particulieren als organisaties te bieden.

Concreet zal deze opleiding jou beter in staat stellen om:

 • Meer verbinding te voelen met anderen
 • Jouw vrienden, collega’s of medemensen professioneel en gepast te ondersteunen en te coachen in moeilijke situaties
 • Je communicatievaardigheden en emotionele intelligentie te verbeteren
 • Impact op anderen te hebben wanneer zij ondersteuning, hulp of coaching nodig hebben
 • De geschikte coaching- en motivatietechnieken op de juiste momenten toe te passen.

Na deze opleiding ben je meteen klaar om ervaringsuren te verzamelen voor jouw ICF-accredatie (International Coach Federation) als erkend professionele coach.

Inhoud coaching opleiding

Tijdens deze opleiding worden concrete en resultaatgerichte coaching tools aangeleerd, alsook een coachende attitude, die je meteen kan omzetten naar de praktijk. De coaching opleiding wordt verspreid over:

 • Algemene coach opleidingsdagen (6 dagen), waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met met praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de algemene coachprincipes aangeleerd volgens de criteria van ICF (International Coach Federation).
 • 1 schriftelijke en mondelinge eindproef (1 dag), waarbij je een deelnamecertificaat en/of diploma ontvangt indien je slaagt op basis van de vooropgestelde criteria.

Waarom een coaching opleiding volgen bij The Job Coach?

team the job coach

The Job Coach is een marktleider in loopbaanbegeleiding in Vlaanderen en Brussel en een succesvolle snelgroeiende coaching organisatie met locaties over heel Vlaanderen en Brussel. Een opleiding coaching bij ons volgen biedt dus heel wat voordelen:

 • je krijgt les van gepassioneerde coaching professionals 
 • in een opleidingscentrum met enkel ervaren coaches (> 1.000 uren praktijkervaring in coaching en training)
 • opleidingen in kleine groepen zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht en supervisie krijgt.

Ervaringen van deelnemers

coach worden coaching opleiding

Ervaring van Inge Wouters over onze opleiding tot Master coach. Inge volgde nadien ook nog onze opleiding tot stress- en burn-out coach en “Train the Trainer”.

“Ik heb al veel opleidingen gevolgd en meestal stel je jezelf na een opleiding de vraag ‘hoe ga ik dit nu in de praktijk brengen?’. Dat heb je na deze opleiding helemaal niet. Na deze opleiding kan je meteen alles toepassen. Wat ik ook enorm gewaardeerd heb is ‘wat je er voor jezelf uithaalt’ en de contacten met de andere deelnemers en de trainers. De opleiding ging ook door op een prachtige locatie, die heel smaakvol en huiselijk ingericht is. Je voelt je hier direct thuis en dat maakt dat je jezelf gemakkelijker kan geven. Ook het eten was fantastisch.”

 

Ervaring van Vincent Cools over onze opleiding tot Master coach. 

“Ik vond het een hele professionele opleiding met een fantastische mix tussen de theorie en de praktijk. Je hebt er echt iets aan om mee te nemen, het is niet alleen theorie of een syllabus.

Er was ook een grote openheid en heel toegankelijke trainers waar je mee kunt praten, overleggen, vragen stellen. Het heeft me echt erg geholpen om verdere coaching technieken aan te leren zowel in mijn beroep als voor mezelf. 

Ik heb veel over mezelf geleerd omdat je je projecteert in de gevoelens en de leefwereld van anderen en omdat dat eigenlijk een enorme spiegel is naar jezelf en dus neem je enorm veel mee voor je eigen ontwikkeling, je eigen remmingen, je eigen doelen enzovoort om daar op een hele andere manier mee om te gaan. De opleiding gaat door in een prachtig huis, heel mooi ingericht, heel smaakvol, goede catering met heel vriendelijke, vrolijke en enthousiaste mensen. Het was heel aangenaam om hier te zijn.”

 

Ervaring van Charlotte Verbeek over onze opleiding tot stress- en burn-out coach

“Bedankt voor jullie uitgebreide reactie op mijn reflectieverslag. Ik heb het met interesse gelezen en wil jullie graag bedanken voor jullie waardevolle tips en de woorden van waardering.

Ook voor mij was het heel fijn en leerrijk om deze opleiding te krijgen van 2 enthousiaste en authentieke trainers. Bedankt voor jullie expertise en jullie interactieve aanpak met oog en oor voor éénieder van de groep.”

 

Ervaring van M.L. over onze opleiding in stress management. M.L. volgde ook de opleiding tot jobcoach en het Enneagram in coaching.

“Ik was op zoek naar een opleiding om meer rendement te halen uit mijn coachings en om diepgaander te kunnen coachen bij stress- en burn-outklachten, faalangst en perfectionisme. Het kader was warm, informeel en uitnodigend en zowel de organisatie als de opvolging verliep vlekkeloos. De materie werd op een professionele en krachtige manier gebracht en de interactie en pragmatische aanpak hielden de aandacht scherp. Ik coach nu op een meer krachtige en onderbouwde manier!“

 

Ervaring van Inge Egberghs over onze opleiding tot professionele jobcoach

“Het grote verschil met andere opleidingen is dat er een heel geborgen ruimte wordt gecreëerd. Het is niet alleen gebleven bij het bijschaven van gesprekstechnieken, je gaat ook zelf door een ontwikkelingsproces.”

 

Ervaring van Julie De Brie over onze opleiding tot professionele jobcoach.

“Ik heb in de opleiding verschillende zaken gewaardeerd. Als eerste aspect de verschillende insteken die gehanteerd worden, zowel op het emotionele als op het rationele gebied. Ook zijn de oefeningen en de theorie zeer concreet, waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn. Als tweede punt ben ik heel blij met de veilige omgeving die gecreëerd wordt. Tot slot waardeer ik de expertise en de authenticiteit die de lesgevers aan de dag brengen.

Hetgeen mij het meest geraakt heeft als persoon waren de systemische oefeningen op het emotionele vlak. Ik heb gevoeld wat die oefeningen allemaal in beweging kunnen zetten en ik besefte het belang om deze soort oefeningen te integreren in je coaching-trajecten.

Door de systemische oefeningen heb ik aan zelfreflectie kunnen doen en ik ben daardoor gegroeid in de opleiding en dichter bij mezelf gekomen als persoon. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen als coach in mijn eigen coaching-traject.”

Ontdek meer info over onze opleiding

Ontdek hoe deelnemers deze opleiding ervaren hebben!

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen of meteen je plaats reserveren?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.

* Verplicht