Download onze infobrochure voor meer info

Waarom werken aan ‘True Connection’ op het werk?

Werken op afstand heeft veel voordelen. Toch zorgt een meer digitale werkomgeving er vaak voor dat medewerkers minder verbinding met de organisatie, hun team en hun collega’s ervaren . Door het thuiswerken missen we informele babbels aan de koffiemachine of tijdens de lunchpauze, een schouderklopje, waardering,…

 

Bij zowel grote als kleinere organisaties worden de volgende gevolgen vastgesteld:

 • Minder betrokkenheid en energie
 • Minder zorg en hulpvaardigheid naar/van collega’s
 • Dalende focus, productiviteit en resultaatgerichtheid
 • Gebrek aan waardering
 • Afnemend vertrouwen in elkaar
 • Toenemende onzekerheid
 • Communicatiestoornissen en misverstanden/conflicten

Bovendien blijft de communicatie tussen collega’s beperkt tot het taak- en actiegericht uitwisselen van informatie, waardoor de synergie, creativiteit en innovatie die ontstaat door échte samenwerking teniet gaat.

Waarom is 'true connection' belangrijk?

Waarom is 'true connection' belangrijk?

In de huidige maatschappij zien we een verarming van het menselijke en sociale contact. Hiervoor zijn verschillende redenen, Corona is een belangrijke hiervan. Maar, er zijn nog veel meer boosdoeners: hoge werkdruk, moeilijke combinatie van onze work-life balans, digitalisering, druk om altijd te presteren, 'sociale' druk om altijd 'online' te zijn, etc.

Ondanks dat we denken dat we meer dan ooit geconnecteerd zijn met elkaar door onze smartphone voelen we ons eenzamer dan ooit. We missen oogcontact, een écht en welgemeend schouderklopje, etc. Ook leven we in een ogenschijnlijk perfecte wereld waarin iedereen zijn perfecte foto's deelt van de perfecte familiemomenten, gelukkige momenten met vrienden, etc. Maar is dit allemaal echt?

Waarom zijn er dan zoveel mensen met een burn-out of een bore-out? Waarom horen we dan steeds in het nieuws van het hoge aantal zelfmoordcijfers, etc?

Wij nemen je in onze true connection programma's en berichten graag terug mee naar wat echt en oprecht is en delen graag verhalen die pakken, waarin je je zal herkennen en beseffen dat het gras niet altijd groener is rondom jou.

We nodigen je ook graag uit om jouw verhaal met ons te delen. Dit kan je doen door te mailen naar: academy@thejobcoach.be.

 

Waar staat 'true connection' voor?

True connection staat voor échte menselijke connectie, offline én online! 

Hierbij gelden 3 basisprincipes:

 • Echt connecteren doe je niet enkel met je hoofd en met het scherm, maar ook met je buik en met je hart. Door je te laten leiden en inspireren door onze tips en tools kan je jezelf terug laten raken, online én offline.
   
 • Echt connecteren betekent dat je niet alleen het beste van jezelf deelt met anderen, maar ook je falingen (faalkracht), kwetsuren (kwetsbaarheid) of tegenslagen. Want échte verbinding betekent dat we er voor elkaar zijn, ondanks de schaduwkanten van het leven en van onszelf. 
   
 • Echt connecteren doe je deels ook met je lichaam. Oogcontact, aanraking, stemgeluid zijn onontbeerlijk om ons als mens veilig en geborgen te voelen met elkaar, zelfs op afstand of in een digitale wereld.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

Samen met onze organisatieklanten en onze jobcoachingklanten, zijn we volop bezig ons 'true connection' verhaal en programma te implementeren. Volg ons daarom via social media (Facebook en Instagram) via de pagina's van The Job Coach of The Job Coach Academy. We beloven dat we jou zullen verrassen met échte verhalen, inspiratie, quotes, etc.

Ben je werkzaam binnen een organisatie en mis je 'true connection' op de (digitale) werkvloer? Of mis je de informele momenten van plezier, verbondenheid en uitwisseling met je collega's? Klik dan hier en ontdek ons brandend actuele 'True Connection' programma voor teams. Met een programma van 3 tot 6 interactieve, diepgaande en intense online groepsworkshops brengen we collega's, teams en werkgevers terug dichter bij elkaar in tijden van afstand. Zo blijft het vertrouwen in elkaar behouden tijdens deze moeilijke periode en blijven we geengageerd om onszelf in te zetten voor elkaar en de organisatie. 

Ben je benieuwd naar dit onderwerp en wil je jezelf verder ontwikkelen als coach om ervoor te zorgen dat je anderen kan helpen om dichter bij elkaar te komen? Lees dan hier meer over onze opleiding tot professionele coach.

Wil je graag meer info over deze opleiding ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in en onze opleidingscoördinator contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een verkennend gesprek.