True Connection: échte menselijke verbinding met elkaar!

Waarom is 'true connection' belangrijk?

Waarom is 'true connection' belangrijk?

In de huidige maatschappij zien we een verarming van het menselijke en sociale contact. Hiervoor zijn verschillende redenen, Corona is een belangrijke hiervan. Maar, er zijn nog veel meer boosdoeners: hoge werkdruk, moeilijke combinatie van onze work-life balans, digitalisering, druk om altijd te presteren, 'sociale' druk om altijd 'online' te zijn, etc.

Ondanks dat we denken dat we meer dan ooit geconnecteerd zijn met elkaar door onze smartphone voelen we ons eenzamer dan ooit. We missen oogcontact, een écht en welgemeend schouderklopje, etc. Ook leven we in een ogenschijnlijk perfecte wereld waarin iedereen zijn perfecte foto's deelt van de perfecte familiemomenten, gelukkige momenten met vrienden, etc. Maar is dit allemaal echt?

Waarom zijn er dan zoveel mensen met een burn-out of een bore-out? Waarom horen we dan steeds in het nieuws van het hoge aantal zelfmoordcijfers, etc?

Wij nemen je op deze pagina graag terug mee naar wat echt en oprecht is en delen graag verhalen die pakken, waarin je je zal herkennen en beseffen dat het gras niet altijd groener is rondom jou.

We nodigen je ook graag uit om jouw verhaal met ons te delen. Dit kan je doen door te mailen naar: academy@thejobcoach.be.

 

Waar staat 'true connection' voor?

True connection staat voor échte menselijke connectie!

Hierbij gelden 3 basisprincipes:

  • Echt connecteren doe je niet enkel met je hoofd en met het scherm, maar ook met je buik en met je hart. Door je te laten leiden en inspireren door onze tips en tools kan je jezelf terug laten raken tot in je hart.
     
  • Echt connecteren betekent dat je niet alleen het beste van jezelf deelt met anderen, maar ook je falingen (faalkracht), kwetsuren (kwetsbaarheid) of tegenslagen. Want échte verbinding betekent dat we er voor elkaar zijn, ondanks de minder mooie kanten van het leven en van onszelf.
     
  • Echt connecteren doe je deels met het scherm, maar ook deels met je lichaam. Oogcontact, aanraking, stemgeluid zijn onontbeerlijk om ons als mens veilig en geborgen te voelen met elkaar, zelfs op afstand.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

We gaan volop beginnen bouwen aan ons 'true connection' verhaal. Volg ons daarom via social media (Facebook en Instagram) via de pagina's van The Job Coach of The Job Coach Academy. We beloven dat we jou zullen verrassen met échte verhalen, inspiratie, quotes, etc.

Ben je werkzaam binnen een bedrijf en mis je 'true connection' op de (digitale) werkvloer? Klik dan hier en ontdek onze 'True Connection' workshop voor collega's. Studies leren ons dat verbondenheid tussen elkaar en teamsfeer één van de belangrijkste redenen zijn om trouw te blijven aan hun werkgever.

Ben je benieuwd naar dit onderwerp en wil je jezelf verder ontwikkelen als coach om ervoor te zorgen dat je anderen kan helpen om dichter bij elkaar te komen? Lees dan hier meer over onze opleiding tot professionele coach.

 

Contacteer ons