Nood aan teamcoaching in tijden van digitale werkomgevingen?

True connection in a digital world

Stimuleer echte 'verbinding' tussen collega's in tijden van toenemende digitalisering.

De werkomgeving van vandaag verandert voortdurend.

Internationalisering, verslechterde mobiliteit en/of digitalisering zorgen ervoor dat werknemers steeds meer virtueel en vanop afstand werken. Hierdoor wordt er steeds minder gecommuniceerd in real-time en worden verbindende gesprekken en activiteiten tussen collega’s zeldzamer. De digitale revolutie brengt bijgevolg heel wat nieuwe uitdagingen voor zowel leidinggevenden als werknemers met zich mee zoals communicatiestoornissen, toenemende stress-symptomen, conflicten, eenzaamheid en een permanent gevoel van onverbondenheid. 

Echter merken we tijdens werknemersbevragingen vandaag dat werknemers de teamsfeer en de verbinding tussen elkaar als één van de belangrijkste redenen zien om trouw te blijven aan hun werkgever.

Wat houdt dit true connection traject in? 

true connection verbondenheid

Daarom ontwikkelden wij het bedrijfsprogramma 'True connection in a digital world'.

  • Tijdens dit bedrijfsprogramma worden ter voorbereiding de behoeften alsook de problemen rond connectie en digitalisering van werknemers via een speciale meting geïdentificeerd.

  • Op basis van de resultaten van deze meting wordt een gespecialiseerd teamcoachingsprogramma uitgewerkt in samenwerking met het management, de HR-afdeling, en enkele key-ambassadors in het bedrijf.
  • Dit teamcoachingsprogramma bestaat uit interactieve inspiratiesessies en korte teamcoachingsmodules voor alle teams, die steeds worden aangepast aan de behoeften en het budget van de organisatie.

Het resultaat: een inspirerende en verbonden organisatiecultuur in een digitale wereld!

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject is geschikt voor alle teams binnen een onderneming die nood hebben aan meer verbondenheid en hun samenwerking willen verbeteren.

Wat zijn de doelstellingen van dit true connection traject?

Als team leer je:

  • optimaal samen te werken vanop afstand waardoor conflicten als gevolg van miscommunicatie verminderen.
  • verbondenheid als groep te vergroten waardoor er meer team spirit heerst. Een goede team spirit is voor werknemers van cruciaal belang om zich deel te voelen in een groep. Voor velen is dit gevoel van verbondenheid belangrijker dan loon om trouw te blijven aan een werkgever. 
  • elkaar te begeleiden doorheen verandering waardoor afwezigheid als gevolg van ziekte en verloop tot een minimum herleid wordt.

Bekijk onze video over dit traject

Nood aan advies of wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze regiomanager contacteert u binnen de 2 werkdagen.

Contacteer ons