Coachingprogramma's op maat van de onderwijssector | The Job Coach Academy

Zomeropleiding in professionele coachtechnieken voor onderwijs

Voor wie is deze zomeropleiding geschikt? 

Deze opleiding is bedoeld voor directieleden, onderwijsmedewerkers en leerkrachten die hun inzetbaarheid binnen onderwijs willen verbreden door professionele coachcompetenties te ontwikkelen. Deze coachcompetenties kunnen succesvol ingezet worden bij het gepast begeleiden, coachen en ondersteunen van collega's, ouders of leerlingen. Ook wordt er aandacht besteed aan technieken die helpen bij gespreksvoering rond problemen als spijbelen, motivatie, grenzen stellen,...

Resultaat van het traject

coaching begeleiding onderwijs

Na deze opleiding kan elke deelnemer meer impact maken tijdens gesprekken met zowel collega’s, ouders als leerlingen. Hierdoor zal de performantie en motivatie van de deelnemer opmerkelijk verbeteren in specifieke toepassingsgebieden in het onderwijs zoals: 

  • het voeren van moeilijke gesprekken of het geven van gevoelige boodschappen aan ouders of collega's. 

  • het gepast begeleiden, motiveren en coachen van collega's, ouders en leerlingen (tijdens motivatiegesprekken, studiebegeleiding, spijbelgesprekken,...). 

Inhoud van het traject

Gespreid over 2 ervaringsgerichte trainingsdagen leren de deelnemers hoe ze collega’s, ouders en leerlingen optimaal kunnen coachen. Volgende thema’s komen aan bod:

  • Coachingprincipes
  • De coaching attitude
  • Omgaan met weerstand en emoties tijdens moeilijke gesprekken met ouders, collega's of leerlingen
  • Moeilijke boodschappen brengen en ontvangen
  • Waardengericht motiveren en feedback geven tijdens oudercontacten, 1- op 1 gesprekken of studiebegeleiding

De reacties van leerkrachten uit voorgaande edities waren alvast laaiend enthousiast over de effecten van deze training! Wij trachten zoveel mogelijk met praktijkvoorbeelden, oefeningen en trainers uit de hedendaagse onderwijsrealiteit te werken, waardoor de aangeleerde coachcompetenties onmiddelijk in praktijk te zetten zijn.

Nood aan advies of wenst u meer info over dit traject te ontvangen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze regiomanager contacteert u binnen de 2 werkdagen.

Contacteer ons