HSP-loopbaanbegeleiding in Berchem (9690)

Hoogsensitief op het werk – wat doe je eraan?

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand die hoogsensitief is. Toch krijgen ze niet altijd even gemakkelijk erkenning en ervaren ze vaak problemen op hun werk. Ze lopen bijvoorbeeld extra risico op een burn-out op het werk. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. De kwaliteiten van hoogsensitieve personen zijn erg aantrekkelijk voor sommige werkgevers.

HSP, wat is het? Kenmerken van hoogsensitiviteit

Hoe weet je dat je hoogsensitief bent? Dit kan je herkennen in heel wat situaties. Iemand die hoogsensitief is is gevoeliger voor prikkels van de buitenwereld dan de gemiddelde persoon. Daardoor raken zij sneller overprikkelt en hebben ze de behoefte om zich even af te zonderen om alle indrukken te verwerken. Daarnaast zijn ze wel erg creatief en bezitten ze een grote dosis empathie. Ze kunnen een situatie zeer snel inschatten, hebben een sterke intuïtie en bieden originele oplossingen voor bij problemen. Hoogsensitiviteit is met andere woorden een karaktertrek die veel verschillende eigenschappen bevat en waar je moet leren om op de juiste manier mee om te gaan.

Meer info over hoogsensitiviteit

Hoogsensitief op het werk

Zet je hoogsensitiviteit om in jouw talent op het werk!

Op de werkvloer kunnen HSP'ers heel wat problemen ervaren. Zo geraken zij snel overprikkelt en weten ze niet altijd hoe ze hiermee moeten omgaan. Bovendien hebben ze een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ze moeilijk 'nee' kunnen zeggen. Dit kan leiden tot onnodige stress.

Het is belangrijk om als HSP'er je grenzen op het werk te kunnen stellen en je talenten in je job naar boven te halen. Zo zijn HSP'ers erg loyaal en betrouwbaar, zijn ze erg goede teamplayers door hun groot empatisch vermogen en kunnen ze extreem goed risico's inschatten.

Weet je niet goed hoe je jouw talenten als HSP'er naar bovenhaalt in jouw job? Dan is HSP-loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou. Met VDAB-loopbaancheques betaal je hiervoor slechts 11,5 euro per uur voor 7 uur loopbaanbegeleiding.

HSP-loopbaanbegeleiding

HSP-loopbaanbegeleiding op maat in Berchem (9690)

Herken jij je in de kenmerken van hoogsensitiviteit? Ervaar je problemen op het werk omdat jij een hoogsensitief persoon (HSP) bent? Wil je tips krijgen om met je hoogsensitiviteit om te gaan op het werk? Dan zal ons resultaatgerichte loopbaanbegeleidingstraject rond HSP-talenten in Berchem (9690) jou zeker verder helpen! Zo straal jij opnieuw in jouw carrière en vind je de droomjob die bij je past.

Ideale jobs voor hoogsensitieve personen

Er zijn heel wat jobs die perfect passen bij hoogsensitieve personen en waarbij je niet moet vrezen voor een burn-out omdat je op den duur overprikkeld geraakt. Hoogsensitieve personen passen vaak goed bij artistieke, adviserende of dienstverlenende jobs waarbij zij hun sociale betrokkenheid, inlevingsvermogen, intuïtie en creativiteit kunnen gebruiken. Er is natuurlijk niet één specifieke job die het meest geschikt is voor hoogsensitieve personen. Het gaat erom een job te vinden waarbij je jouw talenten als HSP'er kan gebruiken en verder ontwikkelen en waar je tot rust kan komen. Ons HSP-loopbaanbegeleidingstraject kan je helpen bij het vinden van de ideale job als hoogsensitief persoon.

Waarom HSP-loopbaanbegeleiding in Berchem (9690)?

Tijdens ons HSP-loopbaanbegeleidingstraject in Berchem (9690) op maat van hoogsensitieve personen (HSP'ers) helpen wij je jouw talenten als hoogsensitief persoon te ontdekken. Zo zet jij jij jouw talenten als HSP'er optimaal in tijdens je loopbaan.

  • Tijdens een vrijblijvend infogesprek luisteren we naar je ervaringen als hoogsensitief persoon op de werkvloer en je verwachtingen voor de toekomst.
  • Bij de start van dit loopbaanbegeleidingstraject brengen we jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart en ontdekken we wat jou energie geeft en wat net niet.
  • Wij geven je tips om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan in jouw carrière.
  • Indien gewenst, bestuderen we samen de arbeidsmarkt en bekijken we welke jobs op jouw lijf geschreven staan als HSP'er.
  • We geven je tools om jezelf te beschermen tegen overprikkeling en werken samen aan het stellen van betere grenzen op het werk.
  • Je leert hoe je jouw gevoeligheid en intuïtie kan omzetten in een talent.
  • Naar gelang jouw noden als HSP-er, helpen we je eveneens bij moeilijke gesprekken, overprikkeling, timemanagement en je personal branding.

HSP-loopbaanbegeleidingstraject in Berchem (9690)

Loopbaancheques voor HSP-loopbaanbegeleiding in Berchem (9690)

VDAB loopbaancheque

In samenwerking met de VDAB biedt The Job Coach jou de mogelijkheid om het HSP-loopbaanbegeleidingstraject in Berchem (9690) te betalen met VDAB-loopbaancheques. Hierdoor betaal je maar 11,5 euro per uur voor 7 uur loopbaanbegeleiding. Contacteer ons voor meer informatie, zodat een HSP-lopbaanbegeleidingscoach in de buurt van Berchem (9690) kan luisteren naar jouw verhaal en je vrijblijvend informeert over onze aanpak.

Onze coaches voor Berchem (9690)

Loopbaancoach Dominieke Van den Bossche

Loopbaancoach Dominieke Van den Bossche

Dominieke gaat graag met jou op zoek naar een voldoening gevende job, een job die zin geeft aan je leven, een job die helemaal bij jou past.  Dominieke heeft ervaring in de onderwijs- en verzorgende sector.  Ze begeleidt jonge ondernemers bij het opstarten van hun zelfstandige praktijk en helpt drukke zakenmensen in het zoeken van evenwicht in hun leven.  Als rouwtherapeut, stress- & burn-out-coach en professional organizer, vindt ze het belangrijk om je vorige jobs op de juiste manier af te ronden, om de gepaste work-life-balance te vinden en om bewust aan agendamanagement te doen.  

Locaties voor loopbaanbegeleiding

  • Locatie Geraardsbergen: Groteweg 82 9500 Geraardsbergen
  • Locatie Lennik: Kroonstraat 78 1750 Lennik
  • Locatie Oudenaarde: Meersbloem Melden 46 9700 Oudenaarde
Contacteer Loopbaancoach

Inschrijven voor intakegesprek

* verplicht

Gratis infogesprek?